O Fernando Alonso ήθελε να εγκαταλείψει την F1 στο τέλος της προηγούμενης σαιζόν


Ο Ισπανός σκεφτόταν σοβαρά την αποχώρησή του από τη βρετανική ομάδα και τη μεταπήδησή του στα Indy Cars ή στους αγώνες αντοχής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/3/2018

Οι τελευταίες δύο σαιζόν της McLaren με τους κινητήρες της Honda ήταν απογοητευτικές και αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Fernando Alonso. Ο Ισπανός πιλότος δήλωσε στο περιοδικό F1 Racing πως όταν επέστρεψε πέρυσι από το Indy 500 ακολούθησαν μερικά Grand Prix, όπως στο Αυστριακό και αυτό του Silverstone, όπου σκεφτόταν πολύ σοβαρά να εγκαταλείψει την F1 και να αφοσιωθεί καταρχήν στα Indy Car και στη συνέχεια στο Le Mans. Με στόχο το triple crown.

Τελικά όμως αποφάσισε πως δεν ήταν ώρα για αποχώρηση, ειδικά μετά από αυτά τα αποτελέσματα και με έντονο το συναίσθημα της απογοήτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά «το ήξερα πως θα το μετάνιωνα για το υπόλοιπο της ζωής μου. Παράλληλα θέλω να πετύχω και υπάρχει δουλειά που πρέπει να κάνουμε μαζί με τη McLaren. Νομίζω πως αυτή τη χρονιά όλα θα είναι διαφορετικά».

Πάντως όπως είπε και ο ίδιος ο Ισπανός πρωταθλητής η συμμετοχή του πέρυσι στο Indy 500 -για να δώσει εκεί το παρόν δεν έτρεξε στο Grand Prix του Μονακό- όπου για κάποιους γύρους ήταν επικεφαλής και πίστευε στη νίκη πριν τον προσδώσει ο κινητήρας του, του ξύπνησε και πάλι τα αγωνιστικά του ένστικτα.