ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΑΛΛΑΓΕΣ 2016 17/1/2016

Οι σημαντικότερες αλλαγές φέτος στη Formula 1 έχουν να κάνουν με το σύστημα των κατατακτήριων δοκιμών το οποίο οριστικοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος προκαλώντας αρνητικές αντιδράσεις.

Τελικά το νέο σύστημα κάθε άλλο παρά πετυχημένο αποδείχθηκε και έτσι έπειτα από μόλις δύο αγώνες στους οποίους εφαρμόστηκε, σε Αυστραλία και Μπαχρέιν, οι αρμόδιοι αποφάσισαν την επιστροφή στο σύστημα του 2015.

Σημαντικές αλλαγές έχουμε και στα ελαστικά καθώς στις καθιερωμένες επιλογές της Pirelli για κάθε αγωνιστικό 3ήμερο προστίθεται άλλη μια γόμα, η ultra soft.

Σε ό,τι αφορά στις κινητήριες μονάδες, υπήρξαν μικρές αλλαγές στα tokens ώστε να μπορέσουν κατασκευαστές που αντιμετωπίζουν προβλήματα να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Tέλος, περιορισμοί θα υπάρχουν στην ενδοεπικοινωνία και στην ενημέρωση που θα έχουν οι πιλότοι από τους μηχανικούς τους σχετικά με λειτουργίες των μονοθεσίων, τις θέσεις και τις στρατηγικές των αντιπάλων κ.α. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι νέοι κανονισμοί «ο οδηγός πρέπει να οδηγεί το αυτοκίνητο μόνος του και χωρίς βοήθεια».

Στα links που ακολουθούν μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις αλλαγές:

- CLICK για τις αλλαγές στα ελαστικά.

- CLICK για τις αλλαγές στους κινητήρες.