7 ημέρες εκπληκτικού Rally Raid


Η 6η έκδοση του Serres Rally προσέφερε μια εβδομάδα γεμάτη δράση, endurο & διασκέδαση.

  • 23/9/2016

Μετά από 7 ημέρες αγώνα, 1700χλμ., 7 μεγάλες Ειδικές Διαδρομές, σε 6 Νομούς, 14 βουνά, 6 λίμνες και 90% χώμα, η 6η έκδοση του μεγαλύτερου Rally Raid στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, κάνοντας το Serres Rally ένα από τα καλύτερα offroad events στα Βαλκάνια, την Ευρώπη αλλά και ευρύτερα στο κόσμο.

Οδηγήσαμε σε λάσπη, πέτρες, άμμο, κολυμπήσαμε στις παραλίες, απολαύσαμε την οδήγηση στη βροχή, ταξιδέψαμε στο Παρανέστι, κάναμε camping, ακούσαμε μουσική και χαλαρώσαμε με όλες τις εκπλήξεις που προσφέρει κάθε χρόνο το Serres Rally...

Τα τοπία έκοβαν καθημερινά την ανάσα και σε συνδυασμό με την μαγική πλοήγηση και την ατμοσφαιρική πανηγυρική τελετή έναρξης και απονομής / λήξης στο Elpida Resort & Spa φόρτωσαν τους συμμετέχοντες με απίστευτες όμορφες και δυνατές στιγμές.

Πάνω από 100 συμμετέχοντες από 20 διαφορετικές χώρες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, άντρες και γυναίκες, μεγάλοι και μικροί… έφυγαν τις Σέρρες με τις καλύτερες εντυπώσεις, μιλώντας για μια εξαιρετικά καλό-οργανωμένη εκδήλωση, όπου ένιωσαν ασφαλείς και σίγουροι σε κάθε χιλιόμετρο που ταξίδεψαν!

Ο Σλοβάκος Stefan Svitko με την ΚΤΜ XC 450 του, κυριάρχησε τις περισσότερες ημέρες και τελικά κέρδισε τον αγώνα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον περσινό νικητή Ondrej Klimciw από την Τσεχία, με μια Husqvarna TE 450 Rally. Την 3η θέση πήρε ο νικητής του 2014 Andrea Cosentino από την Ιταλία με μία KTM EXC 350 F.

Για άλλη μια φορά καινούργιος νικητής, αφού κανείς δεν έχει καταφέρει ακόμη να κερδίσει το Serres Rally 2η φορά!

Στην 4η θέση τερμάτισε ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα, ο Γερμανός Sebastian Buhler με μια YAMAHA WRF 450F, στην 5η θέση ο Πορτογάλος αναβάτης Pedro Bianchi Prata με μια Honda CRF 450 R, ενώ στην 6η θέση έφτασε ο Ολλανδός Robert Van Pelt πάνω στην Husqvarna TE 450. Ήταν οι πρωτοπόροι της τάξης B-450.

Νικητής της Κατηγορίας Α-250 ήταν ο Tsuk Sella από το Ισραήλ, ενώ στην Κατηγορία C-450+, ο Roberto Barbieri με μια Honda CRF 500 R πήρε την 1η θέση, με τη 2η θέση να πηγαίνει στον Kim De Rycker και την KTM EXC 500 του και στην 3η θέση να βρίσκεται ο Vladimir Obona από τη Σλοβακία, με την ίδια μηχανή.
  
Στην Κατηγορία C2, ο Τσέχος Jiri Vasatko με μια ΚΤΜ LC4 690 τερμάτισε πρώτος, μπροστά από τον Ian Ross και την Honda XR 650R με την οποία ήρθε από την Κύπρο! 

Στη μεγάλη κατηγορία C3, νικητής ήταν επίσης ένας Τσέχος, ο Jan Zlabek, με μια BMW R 1100. Οι Βρετανοί αναβάτες Lee Salt (KTM 990) και David Watson (BMW HP2 1200), τον συνόδευσαν στο βάθρο.

Ο Ρώσος Aleksandr Maksimov με μια Yamaha Raport 700 κέρδισε στην Κατηγορία D μπροστά από τον λάτρη του Serres Rally, Josef Machacek από την Τσεχία με το ίδιο τετράτροχο. Στην 3η θέση ήρθε το UTV υπό τον έλεγχο των Marcel και Liza Huigevoort.

Νικήτρια στην κατηγορία Γυναικών ήταν η Βρετανίδα αναβάτης Donna Gray πάνω σε μια KTM 450, μπροστά από την «δική μας» Πολυτίμη Κυριακοπούλου, με μια Yamaha WRF 450. Στην 3η θέση έφτασε η Gabliela Novotva από την Τσεχία με μια KTM EXC 450, σε έναν αγώνα γεμάτο με χάρη και χαμόγελα!

Τέλος, στην τάξη των Βετεράνων νικητών, βρέθηκε ο Ιταλός Giancarlo Moscone ο οποίος οδήγησε μια Husqvarna TE 350 μαζί με τον επίσης Ιταλό Fabrizio Di Vicenzo, ο οποίος ήρθε 2ος με μια BETA 498 και τον Ολλανδό Rob Van Pelt ο οποίος ήρθε 3ος πάνω σε μια Honda CRF 450.
Ο Ολλανδός Maikel Smits και ο Ιταλός Roberto Zanetti έκαναν επίσης μια εντυπωσιακή εμφάνιση όλες τις μέρες, όπως και ο Ισραηλινός Gev Sella με ΚΤΜ 450 αλλά και ο Ιταλός Alessandro Botturi με μια Yamaha WR 450 F. Παρόλα αυτά οι τελευταίοι δύο αναβάτες έπεσαν χαμηλά στην κατάταξη εξαιτίας κάποιων ατυχιών.

Τα χαμόγελα όλων των συμμετεχόντων ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για την οργανωτική ομάδα του Serres Rally όπως επίσης και η υπόσχεση για ένα ακόμα καλύτερο Rally το 2017.

Για την επόμενη χρονιά, το Greece Rally Raid - Serres 2017 προγραμματίζει περισσότερες εκπλήξεις, περισσότερα βουνά, περισσότερες θάλασσες, παραλίες και απίστευτες διαδρομές. 
Οι εγγραφές ξεκινούν τον Οκτώβριο! Μείνετε συντονισμένοι!

Παράλληλα οφείλουμε ένα τεράστιο «Ευχαριστώ» σε όλους αυτούς που στηρίζουν και μας βοηθάνε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, κάνοντας τον αγώνας μας το σπουδαιότερο Rally Raid στα Βαλκάνια: Elpida Resort & Spa, Golden Tyre, Motorex, BF Goodrich, Superfast Ferries, Planet Sim, Moto Magazine, VW - Poreia, ΕΠΟΜΕΑ Σιντικής, ΛΑΜΣ Σερρών, Voreia Beer, Γλυκά BAΣΑΚΗ, Χυμοί Nektar.