Aπίστευτη καραμπόλα στο WTCR με όλα τα αυτοκίνητα τρακαρισμένα! (Video)


Ένα περιστατικό που δεν έχει ξαναγίνει καταγράφηκε στον πρώτο αγώνα του World Touring Car Cup στην Vila Real της Πορτογαλίας όπου και τα 27 αυτοκίνητα που ξεκίνησαν ενεπλάκησαν σε μία απίστευτη καραμπόλα.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/6/2018

Ο πρώτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος WTCR είχε ένα άκρως επεισοδιακό ξεκίνημα, καθώς όλα τα αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε μία τεραστίων διαστάσεων καραμπόλα. Και τα 27 αγωνιστικά βρέθηκαν το ένα πάνω στο άλλο, φρακάροντας την πίστα και αναγκάζοντας τους διοργανωτές να προχωρήσουν στην αναπόφευκτη διακοπή

Όπως βλέπουμε και από το video υπεύθυνοι για όλο αυτό το χάος είναι οι δύο teamates με VW Golf της ομάδας του Sebastien Loeb, ο Rob Huff και ο Mehdi Bennani. O ΗUff έχει την pole όμως ο Bennani πιέζει έντονα, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν δίπλα δίπλα, και για αρκετά μέτρα ο ένας πάνω στον άλλον.  

Από αυτή την κατάσταση ήταν προφανές ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά, όπως και έγινε. Τα δύο Golf τράκαραν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στις μπαριέρες και να κλείσουν τον δρόμο. Αυτό οδήγησε σε μία απίστευτων διαστάσεων καραμπόλα, καθώς όλα τα αυτοκίνητα που έρχονταν από πίσω είχαν ήδη αναπτύξει ταχύτητα και τελικά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. 

Μάλιστα ένα από αυτά, ένα Hyundai i30N του Thed Bjork πήρε και φωτιά κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα. Ο οργανωτές σταμάτησαν αμέσως τον αγώνα, και ξεκίνησαν να καθαρίζουν την πίστα, διαδικασία που πήρε τελικά αρκετές ώρες. 

Για την ιστορία, όταν μετά από δυο ώρες ξεκίνησε ο αγώνας, τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Yvan Muller με Hyundai i30 N, που είναι το αυτοκίνητο που βλέπουμε να αποφεύγει την καραμπόλα, έστω και αν χτύπησε και αυτό. Ο Muller δήλωνε ευτυχισμένος γιατί είχε ξεκινήσει από την έκτη θέση και είχε κάνει την χειρότερη εκκκίνηση της καριέρας του με αποτέλεσμα να αποφύγει την καταστροφή και να ξεκινήσει πρώτος όταν άρχισε και πάλι ο αγώνας και τελικά να πάρει τη νίκη.