Νίκες και βάθρα για τους αναβάτες KTM & Husqvarna στα Γιαννιτσά


Ο 7ος και τελευταίος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MX 2016, πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά στις 26/6, με τους αναβάτες να δίνουν μάχες κάτω από δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της ζέστης. 

  • 7/7/2016

Ο Ανάργυρος Τσαρνάς με Husqvarna FC 450 και ο Αντώνης Σάγμαλης με KTM 85 SX πήραν νίκες στις κατηγορίες τους (MX1 και ΜΧ85 αντίστοιχα), ενώ οι Χρήστος Τομαράς με KTM 450 SX-F και Μάριος Κανάκης με KTM 65 SX στέφθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος για το 2016 (στην Open και την MX65
αντίστοιχα).

Το να διατηρήσουν οι αναβάτες την αντοχή και την επίδοσή τους μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη, ήταν μια πρόκληση. Παρόλα αυτά, το motocross, εκτός από τεχνική, απαιτεί αντοχή αλλά και θέληση για τη νίκη.

Στην κατηγορία MX1, ο Γιώργος Ηλιόπουλος αναβάτης του Team Orange οδηγώντας μια KTM 450 SX-F, τερμάτισε στην 5η θέση, στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο σκέλος, πήρε την 4η θέση. Τελικά κατέκτησε την 4η θέση στη συνολική βαθμολογία του αγώνα, κατακτώντας την 3η θέση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MX 2016.

Ο Κυριάκος Κόττης, αναβάτης του Team Orange με KTM 450 SX-F, ο οποίος αγωνίστηκε στα Γιαννιτσά, χωρίς να έχει αναρρώσει πλήρως από τον πρόσφατο τραυματισμό του, τερμάτισε στην 6η και 9η θέση, στα δύο σκέλη και την 9η θέση στη συνολική βαθμολογία του αγώνα. Κατέκτησε τελικά την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2016.

Ο Ανάργυρος Τσαρνάς αναβάτης του Team Black, με Husqvarna FC 450, είχε πολύ καλή επίδοση στον τελευταίο αγώνα, δείχνοντας να έχει καλό ρυθμό και κέφι. Οι κόποι του ανταμειφθήκαν με την 3η θέση στο πρώτο σκέλος, ενώ στο 2 σκέλος κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Μάλιστα κατέκτησε και την 1η θέση στην τελική βαθμολογία του αγώνα. Κατέκτησε τελικά την 6η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2016.

Στην κατηγορία ΜΧ2, ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς με την Husqvarna FC 250 της ομάδας MOTOACTION, τερμάτισε στην 4η και 3η θέση, κατακτώντας την 3η θέση στη βαθμολογία του τελευταίου αγώνα και την 4η θέση στη γενική κατάταξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MX 2016.

Στην κατηγορία OPEN, Ο Χρήστος Τομαράς οδηγώντας μια KTM 450 SX-F, ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο, τερματίζοντας στην 1η θέση και στα δύο σκέλη, κατακτώντας τον τίτλο στην κατηγορία του, για το 2016. Στη δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Δημήτρης Βασιλειάδης, οδηγώντας ένα KTM 250 SX-F. Να θυμίσουμε ότι ο Σταμάτης Δημολιάνης, KTM 450 SX-F, δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, παρ’ όλα αυτά κατέκτησε την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2016.

Στην κατηγορία ΜΧ65, ο Μάριος Κανάκης με KTM 65 SX, της ομάδας MOTOACTION, κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2016, τερματίζοντας για ακόμη μια φορά στην 1η θέση και στα δύο σκέλη, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Στην κατηγορία ΜΧ85, ο Αντώνης Σάγμαλης, πάνω στην KTM 85 SX της ομάδας ΜΑΚΙΝΑ, τερμάτισε στην 1η θέση και στα δύο σκέλη, ολοκληρώνοντας περήφανα το Πρωτάθλημα για το 2016. Όντας ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ65, ο Αντώνης είναι «μαχητής», δεν επαναπαύεται ποτέ και πάντα μας δείχνει ότι έχει πολλά να δώσει όταν οδηγάει. Τελικά κατάφερε να πάρει την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2016.

Η ΚΤΜ S.E.E. και το KTM Racing & Support Team, ευχαριστούν όλους τους αναβάτες που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της KTM και της Husqvarna στη σεζόν 2016 και ανανεώνουν το ραντεβού για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ του 2017!