ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: DRIVES » ΕΤΑΙΡΙΕΣ » KIA
18/4/2011

ΟΔΗΓΟΥΜΕ: Νέο KIA Picanto 2011

Σε προκαλεί να το κοιτάξεις και το ακολουθείς με το βλέμμα σου όσο αυτό απομακρύνεται. Ψηλότερο και μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του δίνει το στίγμα του και υπόσχεται ομηρικές μάχες με τους ηγέτες της κατηγορίας Α (Fiat Panda, Smart Fortwo, Hyundai i10).

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Αποστολή στην Ισπανία: Ειρήνη Μουστακαριά
E-mail: emoustakaria@hrmag.gr
Επιμέλεια: Δημήτρης Θεοχάρης
Φωτογραφίες: KIA

Ένα... Picant-ικο μικρό!

Σε προκαλεί να το κοιτάξεις και το ακολουθείς με το βλέμμα σου όσο αυτό απομακρύνεται. Ψηλότερο και μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του δίνει το στίγμα του και υπόσχεται ομηρικές μάχες με τους ηγέτες της κατηγορίας Α (Fiat Panda, Smart Fortwo, Hyundai i10).

Η μπροστινή γρίλια με στοιχεία από τη «μύτη της τίγρης», οι φουσκωτοί θόλοι στους τροχούς οι πλαινές γραμμές που ακολουθούν όλο το μήκος των θυρών, τα μεγάλα φωτιστικά σώματα και το μεγάλο πίσω παρμπρίζ που περιστοιχίζεται από μεγάλο πλαίσιο μαζί με το μακρύτερο μεταξόνιο της κατηγορίας και τα 200 λίτρα του χώρου αποσκευών δημιουργούν ένα σύνολο «προκλητικό». Για πρώτη φορά θα προσφέρονται 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις καθώς και τρεις εκδόσεις κινητήρων: 1.0 βενζίνης 69 ίππων, 1.0 βενζίνης και LPG με 82 ίππους και 1.2 επίσης βενζίνης 85 ίππων.

Οι εντυπώσεις μας από την οδήγησή τους στους δρόμους της Βαρκελώνης είναι κάτι παραπάνω από καλές. Το 3κύλινδρο σύνολο των 998 κ.εκ. έχει εξελιχθεί με γνώμονα τη χαμηλή κατανάλωση και εκπομπή CO2, διαθέτοντας γι' αυτόν το λόγο σύστημα start-stop και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής. «Ροπάτο» από χαμηλά σε εξιτάρει να το τεστάρεις σε όλες τις συνθήκες και ακόμα και ο γνωστός ήχος του τρικύλινδρου συνόλου σου ακούγεται σαν μελωδία. Στα σαμαράκια (καθότι λακούβες δεν συναντήσαμε πουθενά) οι αναπηδήσεις σου άφηναν είναι η αλήθεια ένα επιφώνημα έκπληξης (περιμέναμε καλύτερη απόσβεση), ενώ το τιμόνι ανταποκρινόταν άμεσα και ικανοποιητικά στις εντολές μας.

Και ο κινητήρας LPG αποδεικνύεται αρκετά δυνατός, «ροπάτος» από χαμηλά αλλά και θορυβώδης ενώ ο 1,2 βενζίνης είναι ο ιδανικός για όσους έχουν ταξίδια πιο μακρινά να κάνουν.

Κατά τα άλλα η μικτή κατανάλωση του νέου Picanto δεν ξεπερνά τα 5,0 lt/100 km. Θα έρθει στη χώρα μας, αρχικά ως 5θυρο, στις αρχές Ιουνίου και ένα μήνα αργότερα ως 3θυρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αρχική τιμή του θα κυμαίνεται στα 9.600 ευρώ. Θα περιλαμβάνονται έξι αερόσακοι, A/C και MP3, ηλεκτρικά παράθυρα κ.ά. Προσθέστε και την 7ετή εγγύηση που παρέχει πρώτη η ΚΙΑ και... αποφασίστε! Η έκδοση LPG θα είναι περίπου 1.200 ευρώ ακριβότερη.

Περισσότερα για το νέο Picanto στο Car and Driver Μαΐου.

PHOTO GALLERY
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  • ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΘΝΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

SENTRAGOAL

WOMENONLY

ELLE

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

FACEBOOK
ΕΥΡΕΣΗ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

Αναζητήστε τα τελευταία νέα άνα εταιρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ