Η νέα Mercedes S-Class θα παρουσιαστεί το 2020


H Mercedes δοκιμάζει ήδη εντατικά τη νέα γενιά της κορυφαίας της λιμουζίνας, της S-Class, προκειμένου να είναι έτοιμη έγκαιρα για την παγκόσμια πρεμιέρα κάποια στιγμή το 2020.

  • 8/2/2018

KEIMENO: NIKOΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αισθητικά αναμένεται να ακολουθεί τις παραδοσιακές γραμμές, με το μεγάλο καπό και τους σχετικά μικρούς προβόλους, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμα πιο μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις. Προκειμένου να αυξηθούν αντίστοιχα και οι χώροι για τους επιβάτες στο εσωτερικό της.

Αυτό που θα μειωθεί σίγουρα θα είναι το βάρος της, τόσο με την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων όσο και με τη χρήση του νέου πλαισίου με την επωνυμία MRA II. Επίσης βέβαιη είναι και ο συνδυασμός ενός ήπιου ή ενός κανονικού υβριδικού συστήματος με κάθε κινητήρα εσωτερικής καύσης της γκάμας. Μαζί με την παρουσία και ηλεκτρικού κυκλώματος 48V, ενώ η καθαρά ηλεκτρική έκδοση θα έχει κατά πάσα πιθανότητα τα σήματα της EQ.

Αν θα έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο η επόμενη S-Class θα είναι αυτόνομο αυτοκίνητο 4ου επιπέδου. Παράλληλα θα διαθέτει και ενεργητική ανάρτηση ανάλογη με αυτή του νέου Audi Α8, καθώς και την κορυφαία εκδοχή του νέου συστήματος infotainment MBUX που παρουσιάστηκε με την A-Class.