Alfa Romeo Furia; Όχι, ευχαριστώ!


Πήγα προχθές, μέσα Ιουλίου στο supermarket της γειτονιάς και είδα στο τμήμα μαναβικής κάτι ροζ καρπούς που έμοιαζαν με ντομάτες.

Πλησίασα και διαπίστωσα ότι όντως ήταν ντομάτες προέλευσης Πολωνίας, ξεβαμμένες γυαλιστερές και όμοιες σαν βγαλμένες από 3D εκτυπωτή που του τελείωνε το κόκκινο μελάνι.

Λίγες μέρες αργότερα βλέπω στο site μας την είδηση για τη δημιουργία της νέας Alfa Romeo Furia του πολωνικού «Breshke Design».

Δύο fails σε μια εβδομάδα είναι πολλά.

Γιατί η νέα Furia μου θύμισε τις ροζ, πολωνικές ντομάτες. Πως είναι δυνατόν χωρίς Μεσόγειο, χωρίς ήλιο, χωρίς ζέστη, μπλε θάλασσα και μπλε ουρανό, μυρωδιές από πεύκο και θυμάρι, να δημιουργήσεις μια Alfa Romeo (ή μία... ντομάτα;).

Το θεωρώ πλέον βαρετή επανάληψη να βλέπω ένα εντυπωσιακό supercar concept, πρησμένο σαν φλεγμονή (που θα έλεγε και ο Νίκος Δήμου) να του καρφιτσώνει ο «εμπνευσμένος σχεδιαστής του» επάνω ένα θυρεό και το σήμα της Alfa Romeo και αυτό αυτόματα να γίνεται υποψήφιο ιταλικό supercar.

Βλέποντας τη νέα Furia θα μπορούσε να μοιάζει με μια McLaren, μια Koenigsegg, ένα Mazda. Αλλά πιστεύω ότι αν ήθελε να μοιάσει με ιταλίδα τούτη η Furia τότε θα έμοιαζε με κάποια φλύαρη ναπολιτάνα που έχει στήσει καβγά με τη γειτόνισσα για τη μπουγάδα της.

Και για να σας βάλω λίγο να ψαχτείτε, ο Paul Breshke (ή αν προτιμάτε Pawel Breshke με το πλήρες, ντόπιο του όνομα) με το δικό του στούντιο έχει δημιουργήσει διάφορα άλλα wannabe supercars και την Mercedes-Benz Morpheus, μια λιμουζίνα με πολύ εύστοχο όνομα για το... τελευταίο ταξίδι του αιώνιου ύπνου.

Σε κάποιο σημείο του σκεπτικού σχεδίασης της Furia ο Breshke τόλμησε τουλάχιστον να αναφέρει ότι «έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός με τη Furia γιατί οι fans της Alfa Romeo θα τον έτρωγαν ζωντανό».

Φίλε Pawel, μπορεί και να τη γλυτώσεις αν μοιάζεις με πολωνική ντομάτα...