ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2017
ABARTH

Δοκιμάζουμε το Abarth 124 Spider 1.4 MultiAir 170 PS AT [photos] 31/5

  • img
  • img
  • img
  • img
  • img

KEIMENO: ΝΙΚΟΛΑΣ Σ. ΖΑΛΜΑΣ, ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ

Εχοντας ήδη μία σημαντική εμπειρία από την «απλή» έκδοση, και ταυτόχρονα κάτι παραπάνω από θετική εντύπωση, η αναμονή για την επαφή με το Spider Abarth, ήταν ευχάριστα βασανιστική. Η αλήθεια είναι ότι το ποντάρισμα στο χαρτί της μνήμης είχε αποδώσει.

Η ονοματοδοσία, η διχρωμία ανάμεσα στο μαύρο και στο κόκκινο σε αυτήν τη σύγχρονη ρουλέτα της αυτοκινητοβιομηχανίας, πέτυχε τον στόχο της. Που δεν ήταν άλλος από τη σύνδεση με το παρελθόν και το ερέθισμα του θυμικού.

Και εκεί που είχε «κάτσει η μπίλια», και όλο προσμονή περιμέναμε αυτό το ταξίδι στο παρελθόν και τη σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού, εκεί προσγειωθήκαμε στη μοχθηρή πραγματικότητα. Διότι πώς αλλιώς να το περιγράψεις, όταν αντικρίσεις τούτο το αναμφίβολα όμορφο και υποσχόμενο σύνολο και ευθύς αμέσως διαπιστώσεις μια σημαντική απώλεια, που στην περίπτωσή μας είναι αποφασιστική: Λεβιέ ταχυτήτων.

Απουσιάζει αυτό το εξάρτημα που βρίσκεται ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό και επιτρέπει στον πρώτο να χρησιμοποιεί, κατά το δοκούν, το κιβώτιο ταχυτήτων. Αν δηλαδή σε ένα αυτοκίνητο οδηγού, το οποίο επιπροσθέτως ποντάρει τόσα στο παρελθόν του, αφαιρέσεις το κρίσιμο αυτό στοιχείο, είναι σαν να ποντάρεις και στο μαύρο και στο κόκκινο. Γιατί να ποντάρεις έτσι;

< >

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΕΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

LIFE NETWORK