Δοκιμάζουμε το νέο Audi A4 Allroad 2.0 TDI 190 PS Quattro S Tronic


Πίσω από το υποτονικό αμάξωμα του Α4 Allroad κρύβεται μια ολόκληρη κατασκευαστική φιλοσοφία. Η sportive εκδοχή της... πρακτικότητας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ, ΦΩΤ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 17/11/2017

Πίσω από το υποτονικό αμάξωμα του Α4 Allroad κρύβεται μια ολόκληρη κατασκευαστική φιλοσοφία. Η sportive εκδοχή της... πρακτικότητας. Εκείνη που θέλει αυτοκίνητα «υπερυψωμένα», με «αξιόπιστο σύστημα τετρακίνησης», «προστατευτικά» στο πλάι και «δυνατούς κινητήρες» για να ταξιδέψεις άνετα, γρήγορα, κυρίως με ασφάλεια σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Και είναι μια φιλοσοφία που σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν υιοθετήσει (βλέπε crossovers), με την Audi όμως να έχει δείξει τις προθέσεις της το 1999 με το πρώτο «Allroad», το Α6 Allroad Quattro που εισήγαγε καινοτόμες για την εποχή τεχνολογίες, όπως η ρυθμιζόμενη αερανάρτηση και η τετρακίνηση σε ένα υπερυψωμένο wagon αμάξωμα. Στο σήμερα, το A4 Allroad εξακολουθεί να αποτελεί ένα «ειδικό» αυτοκίνητο, υπό την έννοια ότι ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να γνωρίζει με τι ακριβώς έχει να κάνει. Δηλαδή, γιατί να επιλέξει ένα υπερυψωμένο sport wagon και όχι ένα SUV, αφού έτσι και αλλιώς στο οικονομικό σκέλος δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Την απάντηση τη δίνει η ίδια η «κατασκευαστική» διαφοροποίηση, καθώς το Α4 Allroad μπορεί να μην έχει τις ίδιες ικανότητες off road με το... Q5 με το οποίο «μοιράζονται» την πλατφόρμα MQB Evo, το σύστημα τετρακίνησης και τους κινητήρες, προσφέρει ωστόσο sportive οδικά χαρακτηριστικά. Και αυτό συμβαίνει λόγω της μικρότερης απόστασης από το έδαφος (στα 16,5 εκατοστά το A4 Allroad, στα 20 εκατοστά το Q5, με δεδομένες και τις καλύτερες «γωνίες»). Χαμηλότερο κέντρο βάρους και μικρότερη διαδρομή της ανάρτησης σημαίνει μεγαλύτερη ευστάθεια στα ταξίδια και πιο ενδιαφέροντα οδικά χαρακτηριστικά, και πράγματι το A4 Allroad έτσι ακριβώς είναι. Το μήκους 4,75 m αμάξωμα με μεταξόνιο στα 2,828 m δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τις «μεταφορικές» του ικανότητες, όπως και η ύπαρξη πορτμπαγκάζ που ανάλογα με τη θέση τού πίσω καθίσματος αυξομειώνεται στα 505 έως 1.510 lt. Το ίδιο και η ούγια... Audi για την ποιότητα και τη συνολικότερη εικόνα του διακόσμου. Απέριττη πολυτέλεια, αψεγάδιαστη ποιότητα και φινίρισμα, ένα αυτοκίνητο που απολαμβάνεις να «ζεις» καθημερινά...

 

Ταξιδεύοντας

 

Για τον 2.0 TDi 190 ps έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, εξαίροντας την ελαστικότητά του, όπως και την ικανότητά του να συνδυάζει τις επιδόσεις με την οικονομία. Στην περίπτωση του A4 Allroad, αφορά ένα καθ' όλα πολιτισμένο σύνολο με το οποίο ο οδηγός μπορεί να κινηθεί όπως ακριβώς επιθυμεί: Πολύ γρήγορα έως και πολύ οικονομικά, αξιοποιώντας φυσικά τις επιλογές του συστήματος Drive Select της Audi που εδώ έχει την επιπλέον επιλογή «offroad» με τις ανάλογες παρεμβάσεις. Δεν είναι τα 7,8 sec τα οποία χρειάζεται για το 0-100 km/h αυτό το Audi, αλλά το πώς όλο αυτό συμβαίνει, με το σύστημα τετρακίνησης Quattro να φέρει σημαντικό μερίδιο στο να περνούν χωρίς την παραμικρή απώλεια τα 400 Nm της ροπής στον δρόμο, ανεξάρτητα από την πρόσφυση!

Μόνιμη τετρακίνηση Quattro (σημειώνουμε ότι στη βενζινοκίνητη έκδοση 2.0 TFSI διαθέτει την Ultra Technology, δηλαδή τεχνολογία απεμπλοκής της μετάδοσης στον πίσω άξονα σε ταχύτητες από 50-160 km/h, ώστε να επιτυγχάνεται οικονομία στην κατανάλωση) με αυτόματο κλείδωμα κεντρικού διαφορικά και λειτουργία torque vectoring είναι τα στοιχεία εκείνα που εξασφαλίζουν κορυφαία πρόσφυση στην άσφαλτο και σε επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση (πάγος, λάσπη), με τον τύπο των ελαστικών, βεβαίως, να παίζει με τη σειρά του σημαντικό ρόλο.

Στον αυτοκινητόδρομο το Α4 Allroad ακόμη και σε ταχύτητες κοντά στην τελική του ταξιδεύει με χαρακτηριστική ευστάθεια δίνοντας την αίσθηση ότι είναι «βιδωμένο» στον δρόμο. Ησυχο (Cd 0,32), ευθύβολο, δίνει την αίσθηση ενός στιβαρού και ασφαλούς οχήματος που είναι φτιαγμένο για μεγάλα ταξίδια. Στους επαρχιακούς δρόμους, η μόνιμη τετρακίνηση, η μικρή διαδρομή της ανάρτησης και το εξαιρετικό πλαίσιο το κάνουν ακλόνητο, με τη διαφορά εδώ συγκριτικά με ένα SUV να είναι ξεκάθαρα στην παντελή έλλειψη κλίσεων.

 

Ειδικών αποστολών

 

Εννοείται το Α4 Allroad δεν θα μπει με την ίδια ευκολία σε μια κακοτράχαλη διαδρομή, όπως ένα SUV, θα τα καταφέρει περίφημα στη λάσπη και στο χιόνι (αρκεί να μη βρει η... κοιλιά του) και ιδίως στον πάγο. Με απλά λόγια, το A4 Allroad απευθύνεται στον οδηγό που χρειάζεται ένα τετρακίνητο, γρήγορο, πρακτικό και με καλούς χώρους αυτοκίνητο, οικογενειακό μεν, αλλά χωρίς να αποποιείται sportive στοιχεία. Μπορεί να μην έχει τη χρηστικότητα ενός SUV ούτε τις ίδιες ικανότητες σε μια δύσβατη off road διαδρομή, δεν θα κουράσει όμως με «κλίσεις» τους επιβάτες στο στροφιλίκι, ούτε θα πει «όχι» στο να πατήσει χώμα. Και, υπό αυτή την έννοια, το αυτοκίνητο της Audi έχει έναν πιο «ειδικό» χαρακτήρα, απευθυνόμενο σε πολύ «ψαγμένους» οδηγούς και με την ανάλογη φυσικά οικονομική... ικανότητα.