FIRST DRIVE: Opel Adam Rocks (video)


Το πρώτο 3θυρο mini crossover είναι πλέον γεγονός.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΕΤΟΝΙΑ - ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΦΩΤΟ: OPEL
  • 17/9/2014

Το βιβλίο-αφιέρωμα για να ανακαλύψουμε την Λετονία και το νέο μικρό crossover της Opel αναφέρει ότι η συμπαθής χώρα της Βαλτικής έχει μόλις 72 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Θαυμάσια! Είχαμε δύο από αυτές να ανακαλύψουμε το νέο Adam Rocks.

Και το λέμε αυτό διότι μέσα στο Σεπτέμβρη και η χώρα στη μισή -σχεδόν- έκταση την Ελλάδας με γείτονες την Εσθονία του Μάρτιν και τη Λιθουανία του Γιασκεβίτσιους με δύο μοναχά εκατομμύρια κατοίκους ήταν ηλιόλουστη με ζωντανά καθαρά χρώματα, ένα σκηνικό ιδανικό για να φιλοξενήσει τα τριάντα δημοσιογραφικά πολύχρωμα και μοναδικά Adam Rocks.

Το νέο Rocks εξελίχθηκε σε χρόνο-ρεκόρ για να πλαισιώσει το ήδη καλοπουλημένο Adam ως το πρώτο crossover τέτοιου τύπου (το Panda Trekking δεν είναι τρίθυρο, ούτε έχει τις αναλογίες ενός Adam). Είναι λοιπόν ένα απλό Adam «πειραγμένο» στις αναρτήσεις, τα ελατήρια, τα αμορτισέρ, την κρεμαγιέρα πήρε ύψος κατά 15 χλστ., έβαλε και 17άρες (!) ζάντες (υπάρχουν και...18άρες!), έκανε κι ένα ρετούς με φρυδάκια, χρωμιάκια και ιδού το Rocks, ένα crossover 3,74 μέτρων μήκους.

Στο εσωτερικό το περιβάλλον γνώριμο και...στριμωγμένο για σχεδόν 2 2 επιβάτες με μπόλικο χρώμα και όμορφα, νεανικά μοτίβα καλή εργονομία και αρκετή τεχνολογία. Και μιας και μιλήσαμε γι αυτή ίσως πέρα από το look και τον εντυπωσιασμό της εμφάνισης, τα σπουδαία νέα είναι ο νέος τρικύλινδρος turbo κινητήρας της Opel χωρητικότητας ενός λίτρου που ντεμπουτάρισε σε τούτο το αυτοκίνητο. Έχοντας πολλή φροντίδα εντός του με σοφή σχεδίαση και αύξηση απόδοσης, μείωση κραδασμών και κατανάλωσης τούτο το λιλιπούτειο μοτέρ με 90 ή 115 ίππους αναλόγως της έκδοσης «κοιτάει στα μάτια» το αντίπαλο δέος που δεν είναι άλλο από τον 1000άρη Ecoboost της Ford (το 900άρι της Renault είναι πιο ήπιο σε λειτουργία).

Το Adam Rocks λοιπόν επιταχύνει δυναμικά, δε θορυβεί ιδιαίτερα παρά μόνο από τα θηριώδη ελαστικά (225/35-R18 στο αυτοκίνητο δοκιμής), αλλάζει ταχύτητες όμορφα με το νέο εξάρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ με ανοιχτό καπό ψάχνεις να καταλάβεις πόσους κυλίνδρους έχει. Διατίθεται δε με οροφή υφασμάτινη ως στάνταρ στοιχείο εξοπλισμού και δίνει άλλον αέρα στο μικρό αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα έχει ανεξάντλητη παλέτα στοιχείων εξοπλισμού για να φτιάξετε το «δικό» σας Adam Rocks.

Το νέο crossover έχει ανοίξει ήδη βιβλίο παραγγελιών με τιμή τα 16.000 ευρώ για το «απλό» 1200άρι Rocks των 1,2 λίτρων και των 70 ίππων, τα 18.000 για το 90άρι «τουρμπάκι», ενώ μόλις 500 ευρώ παραπάνω στοιχίζει το Rocks με το 115άρι μοτέρ. Τιμές όχι ευκαταφρόνητες αλλά και το Rocks είναι ένα σπέσιαλ αυτοκίνητο.

AΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΙ OPEL