Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο ΜΙΝΙ Countryman [photos]


Οι τιμές διάθεσής του στην ελληνική αγορά ξεκινούν από τα 26.970 ευρώ για τη δικίνητη, βενζινοκίνητη εκδοχή του.

  • 10/4/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟ: MINI

Η παρουσίαση του νέου MINI Countryman στη χώρα μας έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αντίστοιχη επίσημη στις αρχές του έτους, κάτι που δείχνει τη σημασία που έχει εμπορικά το μοντέλο για την εταιρεία. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 26.970 ευρώ για τη δικίνητη, βενζινοκίνητη εκδοχή του.

Το καινούργιο μοντέλο είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις (π.χ. το μήκος του είναι αυξημένο κατά 20 cm, το πλάτος του κατά 3,0 cm και το μεταξόνιό του κατά 7,5 cm, συγκριτικά) και η σχεδίασή του το κάνει να δείχνει ογκωδέστερο από ό,τι είναι.

Όπως ανακοινώθηκε, οι άνθρωποι της ΜΙΝΙ επέλεξαν σκόπιμα να το κάνουν μεγαλύτερο για να ανταγωνίζεται επάξια την πληθώρα των μοντέλων που υπάρχουν πλέον στην εν λόγω κατηγορία (σημ.: μικρομεσαία crossoner/SUV). Βεβαίως το MINI Countryman είναι ανήκει στη λεγόμενη πολυτελή κατηγορία οπότε εκ κατασκευής έχει περιορισμένο αριθμό άμεσων ανταγωνιστών αλλά και δυσκολότερο ρόλο εμπορικά.

 

Αναλυτικός τιμοκατάλογος

Σύμφωνα με στελέχη της Ελληνικής αντιπροσωπείας, στη χώρα μας το Countryman αντιπροσωπεύει περίπου το 1/3 των συνολικών πωλήσεων της ΜΙΝΙ και στόχος του είναι να εξακολουθήσει να συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον.

Το δεύτερης «γενιάς» Countryman έχει αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού συγκριτικά με πριν, πρακτικότερο και θα διατίθεται τόσο με πετρελαιοκινητήρες όσο και με βενζινοκινητήρες. Επίσης, θα διατίθεται είτε ως δικίνητο ή ως τετρακίνητο («ALL4»), καθώς και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων («Steptronic»), έξι σχέσεων στο «Cooper» και οκτώ σχέσεων στο «Cooper S».

Η τιμή πώλησης της τετρακίνητης έκδοσης (σημ.: «Cooper ALL4») με τον 1.5T βενζινοκινητήρα των 136 PS ξεκινούν από τα 31.170 ευρώ.