ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2017
FIAT 2017

Οδηγούμε στην Ιταλία τα νέα Fiat 500L [photos] 26/5

  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: ΝΙΚΟΛΑΣ Σ. ΖΑΛΜΑΣ, ΦΩΤΟ: FIAT

Το εργοστάσιο δίνει την απάντηση, ότι το 40% των μερών του είναι νέα, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται περί μοναδικού συνδυασμού ευρυχωρίας και πρακτικότητας. Mας έρχεται με τρεις διαφορετικές εκδόσεις, οι οποίες θα καλύψουν κάθε ανάγκη: Urban, Cross & Wagon.

Η υψηλού επιπέδου αισθητικής παρουσίαση, ξεκίνησε με την συνδρομή της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας σε μια μεγάλων διαστάσεων διαιρούμενη οθόνη που εικόνιζε τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Lingotto. Μα όταν περιστασιακά άνοιγε, διαιρούμενη, στο φόντο ξεχώριζες την πραγματική εικόνα του Lingotto, στην σύγχρονη μορφή του πια ως εμπορικό κέντρο. Το πρώτο 15λεπτο αναλώθηκε στην απαραίτητη βουτιά στο παρελθόν και το πόσο σημαντική, από κάθε άποψη, επιτυχία ήταν το 500άρακι, τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το 1957. Ακολούθησε η ίδια περιγραφή για το σύγχρονο 500αράκι κι’ όλα αυτά, πασπαλισμένα με τις απαραίτητες, νόστιμες, δόσεις Ιταλικότητας.    

Οι πλέον σημαντικότερες σχεδιαστικές επεμβάσεις στο εμπρός μέρος αφορούν στους άνω εμπρός προβολείς με χρωμιωμένες ενθέσεις που παραμένουν στρογγυλοί και στα φώτα ημέρας τύπου LED, που σχηματίζουν τα δύο «μηδενικά» του 500. Επιπλέον, ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας και η μοντέρνα χρωμιωμένη γρίλια χαμηλά κάτω από τη μάσκα, δίνουν στο αυτοκίνητο μια αίσθηση κομψότητας. Ταυτόχρονα, μια οριζόντια χρωμιωμένη μπάρα στη μάσκα του ψυγείου τονίζει την ισχυρή προσωπικότητα του μοντέλου. Έτσι, το μπροστινό μέρος του 500L γίνεται πιο θελκτικό. Με αυτές τις στιλιστικές λεπτομέρειες, το νέο 500L μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα και στο σκοτάδι. 

Το κύριο χαρακτηριστικό του πίσω μέρους είναι τα χρωμιωμένα ένθετα που τονίζουν την οικογενειακή αίσθηση του μοντέλου. Τα φώτα ομίχλης και πορείας είναι τοποθετημένα χαμηλότερα στον προφυλακτήρα, καθιστώντας τη συγκεκριμένη αλλαγή περισσότερο λειτουργική παρά στιλιστική, με στόχο τον αποδοτικότερο φωτισμό. Είναι διαθέσιμο σε δέκα παστέλ ή μεταλλικά χρώματα και τρεις διαφορετικούς τύπους οροφής: στο χρώμα του αμαξώματος, σε γυαλιστερό μαύρο ή λευκό ή μαύρο ματ. Συνολικά διατίθενται περισσότεροι από 37 χρωματικοί συνδυασμοί με νέα χρώματα όπως το Μπλε Bellagio, το Πορτοκαλί Sicilian και Μπρονζέ Donatello.

Καινούργιοι είναι και οι εσωτερικοί χώροι του 500L, ξεκινώντας από τον σχεδιασμό του ταμπλό. Η συνολική αίσθηση που αποπνέει είναι περισσότερο high-tech και περισσότερο 500, όπως καταδεικνύει και η φωτεινή επιγραφή «500» πάνω στο ταμπλό. Συνολικά, η καμπίνα είναι άνετη και φωτεινή, με μια ευέλικτη διάταξη χώρων και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Διάχυτες παντού είναι και οι “πινελιές” 500. Ξεχωρίζει επίσης ο ανανεωμένος πίνακας οργάνων, όπου συναντά κανείς και μια έγχρωμη ψηφιακή οθόνη 3,5 ιντσών. Νέο σε σχεδίαση είναι και το τιμόνι με χρωμιωμένα ένθετα διακόσμησης. Ο αρμονικός συνδυασμός του ταμπλό με το τιμόνι παρέχει καλύτερη ορατότητα του πίνακα οργάνων, στην οποία συμβάλλει και ο λευκός φωτισμός.

< >

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΕΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

LIFE NETWORK