ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2017
ALFA ROMEO

Οδηγούμε τη 2017 Alfa Romeo Stelvio [video+photos] 3/3

  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: ΝΙΚΟΛΑΣ Σ. ΖΑΛΜΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: ALFA ROMEO

Ήταν Οκτώβρης του '64, και ο Aldo Moro στη διάρκεια της πρώτης του πρωθυπουργίας έκαμε τα εγκαίνια της autostrada del sole, (o αυτοκινητόδρομος που συνδέει το Μιλάνο με την Νάπολη).

Υπάρχει η πληροφορία, κινούμενη ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα, ότι την πρώτη μέρα που παραδόθηκε στην κυκλοφορία μερικές δεκάδες κινητήρες Alfa Romeo παρέδωσαν το πνεύμα τους. Η πληροφορία δεν έχει να κάνει με το αναξιόπιστο των κινητήρων, αλλά με τη λύσσα των οδηγών που κατείχαν τα αυτοκίνητα της Μιλανέζικης φίρμας.

- ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ 2017 ALFA ROMEO STELVIO

Η Ιταλία ήταν Ιταλία, οι Αlfa Romeo ήταν Αlfa Romeo και στο χώρο των αγώνων θα συνέχιζαν να γράφουν τις δικές τους ιστορίες με θέαμα και ουσία. Η χώρα έτρεχε μια οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνία, σε σχέση με το τι θα ακολουθούσε, μια κοινωνική ειρήνη. Την επόμενη δεκαετία τα προβλήματα άλλαξαν πολλά πράγματα, ανάμεσα σε αυτά και τον προσανατολισμό των Alfa.

Στις μέρες μας στον 21ο αιώνα, το πρώην Μιλανέζικο εργοστάσιο που ανήκει στην Fiat Chrysler Automobiles με επίσημη έδρα το Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, κάνει μια σημαντική προσπάθεια να βρει τμήμα από την χαμένη του ταυτότητα, και μέσω αυτής την επανένταξη του στο πάνω ράφι.

Η Giulia ήταν, είναι ως προς τούτο, στην σωστή συναισθηματική κατεύθυνση με το ανάλογα θελκτικό μηχανολογικό δυναμικό. Και τώρα η Stelvio. Ένα τετρακίνητο SUV. Για το οποίο θα ακουστεί ότι «η Stelvio είναι πρώτα Αlfa Romeo και μετά SUV» ή πως «στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοντέλου περιλαμβάνονται το εξαιρετικά σπορ στυλ της Alfa Romeo, οι εκπληκτικές επιδόσεις και ο άρτιος τεχνολογικός εξοπλισμός που το τοποθετεί στην κορυφή της μεσαίας SUV premium κατηγορίας».

Μάλιστα. Με μια λιγότερο συναισθηματική προσέγγιση, και έντονη την επιθυμία για επιβίωση και εμπορική ανάκαμψη, η κίνηση κρίνεται σωστή αν όχι απαραίτητη.

< >

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΕΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

LIFE NETWORK