ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2017
HONDA

Οδηγούμε το 2017 Honda Civic [videos+photos] 10/2

  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img

Παρά πέντε, πεντήκοντα τα έτη που το Civic βρίσκεται στο προσκήνιο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό που το 1972 ξεκίνησε ως ο διάδοχος του πρώτου τρίπορτου hatchback των δημιουργημάτων του σεβαστού Soichiro Honda, του Ν360, έως τις μέρες μας που παρουσιάζεται η δέκατη γενιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ: ΝΙΚΟΛΑΣ Σ. ΖΑΛΜΑΣ, ΦΩΤΟ: HONDA

Κι αν το Ν360 ξεκίνησε με το αερόψυκτο δικύλινδρο μοτέρ της δίτροχης CB450 που απέδιδε 31 ίππους, το πρώτο Civic μας ήρθε με υδρόψυκτο με 1.170 κ.εκ. κινητήρα που απέδισε 50 ίππους.

Σαρανταπέντε χρόνια αργότερα ο απόγονος της δέκατης γενιάς, το ΜΥ '17 Civic, μας έρχεται μέσα από μια παγκόσμια τάση της βιομηχανίας που παρουσιάζει κάποια σχιζοειδή στοιχεία. Ενώ έχει ακριβώς τα διπλάσια κιλά του πρώτου (680 με 1.360), μισό μέτρο μακρύτερο μεταξόνιο (2,2 με 2,7 μέτρα) και περισσότερο από ένα μέτρο μεγαλύτερο συνολικό μήκος, (3,55 με 4,63 m.), εφοδιάζεται και με τρικύλινδρο κινητήρα ενός λίτρου. Ο οποίος όπως αποδίδει 129 ίππους, παραθέτοντας και 200 Nm ροπής. Είναι ένα ακόμα διαλεκτό κομμάτι από την οικογένεια «Earth Dreams Technology», ενώ και ο 1.5 i-VTEC Turbo βρίσκεται ως εναλλακτική πρόταση κάτω από το καπό.

Βρισκόμαστε δηλαδή, σε σχέση με το παρελθόν, κάπου ανάμεσα σε ένα περιορισμό, σε μια συρρίκνωση σε ό,τι αφορά τον κυβισμό των κινητήρων και σε μια γιγάντωση σε ό,τι αφορά τις καρότσες. Και αυτό μπορούμε να το ορίσουμε ως μια προσπάθεια συμβιβασμού των επιτάσεων για μικρότερους ρύπους και οικολογικότερη συμπεριφορά μα ταυτόχρονα και ως κάλυψη μιας οικουμενικής επιθυμίας για μεγαλύτερες ανέσεις, ομού με την πάντα απαιτούμενη υπόκλιση στη θεά της ασφάλειας.

Προκειμένου λοιπόν να επιβιώσει στις σκληρές νόρμες της αγοράς, ελπίζοντας ταυτόχρονα και σε μια καλή υποδοχή στις σημαντικότερες από πλευράς όγκου αγορές, το Civic κάνει αυτά τα βήματα μεγαλώνει μικραίνοντας και μικραίνει μεγαλώνοντας.

Το πόσο σημαντική είναι για την Honda η επιτυχία του, μας το επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις του αρχιμηχανικού Mitsuru Kariya, «Η δημιουργία αυτής της δέκατης γενιάς Civic αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και φιλόδοξα σχέδια που έχει αναληφθεί ποτέ από τη Honda, καθώς και μια άνευ προηγουμένου δέσμευση των πόρων του τμήματος έρευνας και εξέλιξης».

Μιλώντας με τίτλους οι άνθρωποι του εργοστασίου κάνουν λόγο για μια νέα σπορτίφ, ξεχωριστή σχεδίαση, σε μια ιδέα έτοιμη να προσφέρει μια δυναμική οδηγική εμπειρία, εφοδιασμένη με νέους κινητήρες βενζίνης, ικανούς να προσφέρουν έναν συνδυασμό δυναμικών επιδόσεων, με εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Ταυτόχρονα διατηρούνται τα στοιχεία των εσωτερικών χώρων με βελτιωμένη χρηστικότητα, ενώ τα χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς Honda Connect προσφέρουν ακόμα πληρέστερες λειτουργίες.

Τέλος, το «Honda Sensing» με προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας και βοηθητικές για τον οδηγό εφαρμογές, μας προϊδεάζει ότι το νέο Civic δικαίως μπορεί να καταχωρηθεί ως ένα από τα ασφαλέστερα στην κατηγορία του.

< >

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΕΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

LIFE NETWORK