25 νέες D-Type από την Jaguar Classics!


Η Jaguar θα κατασκευάσει 25 πανομοιότυπες D-Type με εκείνες που κέρδισαν τις «24 Ώρες του Le-Mans» το 1955, 1956 και 1957. Δείτε το εκπληκτικό video!

  • 7/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.

Όπως έγινε γνωστό, το τμήμα κλασικών αυτοκινήτων της Jaguar θα κατασκευάσει 25 D-Type οι οποίες θα είναι πανομοιότυπες με τα οχήματα που κέρδισαν τις «24 Ώρες του Le-Mans» τις χρονιές 1955, 1956 και 1957. Πρόκειται για οχήματα που θα κατασκευαστούν εξαρχής και δεν είναι ανακατασκευές υπαρχόντων. Φυσικά, θα είναι πιστά αντίγραφα καθώς θα δημιουργηθούν με τις διαδικασίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αυθεντικών.

Η Jaguar κατέχει τα αυθεντικά έγγραφα τεχνικών χαρακτηριστικών και κατασκευής, συνεπώς αυτά θα είναι όμοια με τις D-Type εκείνης της εποχής. Ο αριθμός τους (25) έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την εταιρεία όσο και για την ιστορία της D-Type. To 1955, όταν ξεκίνησε η παραγωγή της, είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστούν 100 μονάδες. Όμως, από αυτές, δημιουργήθηκαν οι 75.

 

Το γεγονός έδωσε στους ανθρώπους του τμήματος κλασικών αυτοκινήτων της Jaguar την ιδέα και το ερέθισμα να συμπληρώσουν τον αρχικό αριθμό με τις υπολειπόμενες αυτού μονάδες, εκπληρώνοντας έτσι τον αρχικό στόχο. Τα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στο Coventry, μία από τις ιστορικές έδρες της Jaguar.

Όπως έγινε γνωστό, όσοι δύνανται να αποκτήσουν κάποιο από αυτά, θα πρέπει να αποφασίσουν από πριν εάν θέλουν να έχει το μακρύτερο ή το πιο κοντό καπό.

Ο κινητήρας είναι ο εξακύλινδρος σε σειρά που υπήρχε και στην XK. Έχει χωρητικότητα 3,4 l και αποδίδει περίπου 250 PS.

Να σημειώσουμε ότι η D-Type είναι το τρίτο ιστορικό μοντέλο της εταιρείας το οποίο αναλαμβάνουν να «επαναδημιουργήσουν» οι άνθρωποι του τμήματος «Jaguar Classics», έπειτα από την XKSS και την Lightweight E-Type.