ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ 2018
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

​Τι θα γίνει με τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών οχημάτων; 2/1

 • img

O Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής τονίζει πώς με ιδιαίτερη ανησυχία, παρακολουθεί και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την αδιάφορη στάση της κυβέρνησης -και ιδιαίτερα του Υπουργείου Μεταφορών- στο ζήτημα της συνέχισης  των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, οι οποίες σταμάτησαν τέλη Δεκεμβρίου, χωρίς κανείς να ξέρει αν και πότε θα συνεχιστούν.

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής τονίζει πώς με ιδιαίτερη ανησυχία, παρακολουθεί και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την αδιάφορη στάση της κυβέρνησης -και ιδιαίτερα του Υπουργείου Μεταφορών- στο ζήτημα της συνέχισης  των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, οι οποίες σταμάτησαν τέλη Δεκεμβρίου, χωρίς κανείς να ξέρει αν και πότε θα συνεχιστούν.

Παρά τις εξαγγελίες και τις μεγαλοστομίες των αρμοδίων, όχι μόνο δεν άλλαξε το πανάθλιο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών, αλλά συνεχίζει να ταλαιπωρεί υποψηφίους και εκπαιδευτές, αφενός με την ύπαρξή του και μόνο και αφετέρου με την παύση των εξετάσεων στο τέλος του χρόνου, μετά και την λήξη της παράτασης που είχε δοθεί προ εξαμήνου, στην παράταση που είχε δοθεί προ δωδεκαμήνου!

Από παράταση σε παράταση, η πιστοποίηση των υποψηφίων οδηγών άγεται και φέρεται ως μία πράξη ανάξια, και αναγκαία μόνο για ένα επιπλέον επίδομα που θα συμπληρώνει τον μνημονιακό μισθό των υπαλλήλων εξεταστών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής επισημαίνει για άλλη μια φορά την ανάγκη για άμεση κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος εκπαίδευσης – εξέτασης υποψηφίων οδηγών και την αντικατάστασή του με ένα νέο τρόπο πιστοποίησης, που θα στοχεύει στην ανάδειξη της πραγματικότητας. Μια μέθοδο που θα αποδεικνύει τις  πραγματικές γνώσεις του υποψηφίου (και όχι τον επιτηδευμένο εξευτελισμό της προσωπικότητάς του) και που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης Κοινωνίας της Κυκλοφορίας, όπως αυτές ορίζονται από την αναγκαιότητα της Οδικής Ασφάλειας.

Καλούμε το Υπουργείο Μεταφορών να σταματήσει επιτέλους να παίζει με το θέμα των εξετάσεων, συντηρώντας και εξελίσσοντας τοιουτοτρόπως τη διαφθορά που μαστίζει το χώρο, και φυσικά αποδυναμώνοντας την οποιαδήποτε προσπάθεια για βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

Ο Σύλλογος μας αντιμετωπίζει ολιστικά το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας, καθιστώντας διακριτό το ρόλο του εκπαιδευτή, ενώ μέρος της δράσης μας αποτελούν επανειλημμένες καταθέσεις σχετικών προτάσεων, τόσο στο Υπουργείο Μεταφορών όσο και στην διακομματική επιτροπή της Βουλής. Η όποια αναβολή και καθυστέρηση χρεώνεται αποκλειστικά στο ΥΜΕ και στους αρμόδιους Υπουργούς, και σε κανένα άλλον.


 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • ΚΙΝΑ 4/1

  Μέσα σε μια μέρα οι Κινέζοι απαγόρευσαν την κατασκευή 553 μοντέλων

  Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, το Xinhua, με απόφαση του υπουργείου μεταφορών της χώρα από την 1η Ιανουαρίου του 2018 απαγορεύεται η παραγωγή συνολικά 553 μοντέλων αυτοκινήτων καθώς δεν πληρούν τις νέες, εγχώριες προδιαγραφές κατανάλωσης και εκπομπής...

 • VW GROUP 4/1

  H VW θα διατηρήσει την πρωτιά της και το 2017

  Πέρασαν δύο χρόνια από την παραδοχή της VW σχετικά με την υπόθεση της παραποίησης της εκπομπής ρύπων και το γνωστό dieselgate, αλλά όπως φαίνεται το περιβόητο dieselgate ξεπεράστηκε δίχως να επηρεάσει την ηγετική θέση του γερμανικού ομίλου.

 • 2019 A-CLASS AMG 3/1

  H νέα A-Class θα έχει όχι μία αλλά... δύο εκδόσεις AMG!

  Με δύο εκδόσεις της σπορ σειράς AMG θα παρουσιαστεί η νέα A-Class με την μικρή να αποδίδει 299 άλογα με τον δίλιτρο κινητήρα να διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα

 • 2018 BMW 3/1

  Αμεσότερο «traction control» για το BMW i3s

  Σύμφωνα με την BMW, το i3s θα εξοπλίζεται με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης το οποίο θα είναι κατά 50 φορές ταχύτερο στη λειτουργία του συγκριτικά με το αντίστοιχο σε ένα συμβατικό όχημα.

 • 2018 VW POLO PERFORMANCE 3/1

  Έρχεται ένα ακόμα πιο δυνατό VW Polo GTI;

  Η VW υποστηρίζει πως ένα πιο δυναμικό Polo GTI είναι τεχνολογικά εφικτό και όλα δείχνουν ότι μία έκδοση Performance θα μπορούσε να λανσαριστεί μαζί με τις ήδη γνωστές εκδόσεις.

 • ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ 3/1

  Πότε θα παραλάβει ο Donald Trump το καινούργιο «Τέρας»;

  Οι καθυστερήσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποκλειστούν ακόμα και αν πρόκειται για αυτοκίνητα που κατασκευάζονται σε πολύ λίγες μονάδες και για συγκεκριμένους σκοπούς. Όπως για παράδειγμα την ασφαλή μετακίνηση του μάλλον πιο ισχυρού προσώπου...

 • LAMBORGHINI MIURA ROADSTER 3/1

  Αυτή είναι η πιο σπάνια Lamborghini που κατασκευάστηκε ποτέ

  To 1968 ο Lamborghini παρουσίασε την ανοιχτή Miura, όμως δεν έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή της με αποτέλεσμα να δημιουργήσει έναν μοναδικό μύθο γύρω από την μία Miura Roadster που κατασκευάστηκε ποτέ.

 • AUDI 3/1

  Νέα σχεδιαστική ρότα για την Audi

  Σταδιακά η γερμανική εταιρία θα αρχίσει να ξεφεύγει από την στερεότυπη σχεδίαση και τα μελλοντικά της μοντέλα να διαφοροποιούνται σε μεγαλύτερη βαθμό.

 • ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2018 3/1

  Μέχρι την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου η καταβολή των τελών και η κατάθεση πινακίδων

  Εκπνέει την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου η παράταση που δόθηκε για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Η εκπρόθεσμη καταβολή των τελών υποχρεούται με το διπλάσιο αντίτιμο των αναλογούντων τελών.

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ FORUM ΣΤΙΣ 7 ΚΑΙ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2/1

  Όλα έτοιμα για το Διεπιστημονικό Εργαστήριο για την Κοινωνία της Κυκλοφορίας

  Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.Μ.Π. διοργανώνουν το 3ο Εκπαιδευτικό forum στο Athens Hilton Hotel 7 και 8 Ιανουαρίου

 • CES 2018 2/1

  Οι Honda

  Τέσσερις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας θα παρουσιάσουν διάφορες τεχνολογίες αιχμής στην καθιερωμένη πλέον και μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο.

 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ 2/1

  ​Τι θα γίνει με τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών οχημάτων;

  O Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής τονίζει πώς με ιδιαίτερη ανησυχία, παρακολουθεί και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την αδιάφορη στάση της κυβέρνησης -και ιδιαίτερα του Υπουργείου Μεταφορών- στο ζήτημα της συνέχισης των...

 • JAGUAR XJR-15 2/1

  Παντοτινή γοητεία: Πωλείται μια σούπερ σπάνια Jaguar XJR-15

  Κατασκευάστηκαν μόλις 53 Jaguar XJR-15 και μία από τις καλύτερα διατηρημένες από αυτές βγαίνει προς πώληση.

 • ΕΡΧΕΤΑΙ BIG BROTHER ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2/1

  Ρύθμιση για να εντοπίζονται αυτόματα τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

  Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα θα εντοπίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού, καθώς οι πολλές και διαφορετικές βάσεις δεδομένων που υπάρχουν σήμερα στους διάφορους φορείς του Δημοσίου -και οι οποίες κατά κανόνα δεν… επικοινωνούν μεταξύ τους- θα γίνουν μία.

 • ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΡΤ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2/1

  VIDEO: Άγριο ξύλο σε αγώνα καρτ από team-mate του Felipe Massa

  O Βραζιλιάνος πιλότος της Formula 1 αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη, ένας από τους team-mate του έδειρε άσχημα αντίπαλο αφού συγκρούστηκαν και βγήκαν από την πίστα.