Abt Octavia Combi RS TSI: Mε 315 άλογα και απίστευτες επιδόσεις!


Αν πιστεύατε ότι το ιδανικότερο καύσιμο για ένα station wagon είναι το diesel, ο βελτιωτικός οίκος Abt έχει διαφορετική άποψη, την οποία καταθέτει με την Octavia Combi RS TSI των 315 PS!

  • 22/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ

Διαβάσατε για πολλά άλογα και τρομάξατε μήπως η κατανάλωση αυτού του μοντέλου είναι υψηλή; Μην ανησυχείτε, εκτός αν τα 8,9 λίτρα σας φαίνονται πολλά... 

Όσο για τους διαθέσιμους χώρους, αυτοί σαφώς και δεν αλλάζουν έπειτα από μια μετατροπή. Έτσι, τέσσερις ή και πέντε επιβάτες θα βολευτούν με άνεση στο σαλόνι του τσέχικου αυτοκινήτου, κάτι που ισχύει και για τις αποσκευές, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους 610 λίτρα. 

Για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h, η Abt Octavia Combi RS TSI χρειάζεται μόλις 6,3 sec, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 252 km/h! Προκειμένου ο οδηγός αυτού του αυτοκινήτου να μη χρειάζεται να ζητήσει άδεια... απογείωσης, ο οίκος Abt το έχει εφοδιάσει με sport αντιστρεπτικές και πιο χαμηλά ελατήρια. 

Έτσι, δεν παρατηρούνται κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές, ενώ η οδική συμπεριφορά διακρίνεται για την ουδετερότητά της. Βέβαια, η ρύθμιση των ελατηρίων της Abt κάνουν αυτήν την Octavia πιο σκληρή σε σχέση με την έκδοση παραγωγής, ωστόσο το συνολικό πακέτο είναι σαφέστατα αποδεκτό και, οπωσδήποτε, επιθυμητό.