Άδοξο τέλος για τα grid girls από τη Formula 1!


Οι Κυριακές μας θα είναι λιγότερο όμορφες λόγω της απίστευτης απόφασης της Αμερικανικής εταιρίας "διαχείρισης" της Formula 1...

  • 31/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Πρόκειται για μία από τις πιο παλιές και αρκετά όμορφες “παραδόσεις” της Formula 1 που κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι σήμερα. Ο λόγος για τα περίφημα grid girls, τα κορίτσια που βρίσκονταν στην γραμμή εκκίνησης και έδιναν χάρη και ένα “χρώμα” στο εκάστοτε Γκραν Πρι.

Οι αρμόδιοι όμως της Liberty Media που διαχειρίζεται πλέον την Formula 1 αποφάσισαν ότι μέσα στις αλλαγές που εξετάζουν είναι να σταματήσουν αυτή την παλιά και αρκετά όμορφη συνήθεια. Σε ανακοίνωσή της η εταιρία υποστηρίζει ότι εξέτασε πάρα πολλούς τομείς που χρειάζονται ανανέωση και η λογική χρήσης όμορφων κοριτσιών κατά την διάρκεια της εκκίνησης, παρά το ότι είχε γίνει παράδοση εδώ και δεκαετίες, δεν απηχεί πλέον τις νέες αξίες του θεσμού και είναι κόντρα στα σημερινά κοινωνικά πρότυπα.

 

Οι Αμερικανική εταιρία που διαχειρίζεται πλέον τις τύχες της Formula 1 αποφάσισε να καταργήσει τα κορίτσια της εκκίνησης γιατί δεν αρμόζουν με τον χαρακτήρα του σπορ.

Η απόφαση αυτή μοιάζει εκ πρώτης όψεως μάλλον παράλογη αφού οι Αμερικανοί αρέσκονται στο να προσφέρουν όσο περισσότερο θέαμα μπορούν σε κάθε είδους σπορ. Όμως αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ υπάρχει ένα έντονο κλίμα απέναντι σ’ αυτού του είδους το θέαμα, λόγω των πολλών σκανδάλων που έχουν προκύψει για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως και να έχει τα όμορφα κορίτσια της Formula 1 (αλλά και της Formula 2 και GP3) θα είναι πλέον μία όμορφη ανάμνηση, σε μία νέα εποχή του σπορ που μοιάζει να έρχεται αρκετά διαφορετική και με πολλά καινούργια πράγματα.