Αμεσότερο «traction control» για το BMW i3s


Σύμφωνα με την BMW, το i3s θα εξοπλίζεται με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης το οποίο θα είναι κατά 50 φορές ταχύτερο στη λειτουργία του συγκριτικά με το αντίστοιχο σε ένα συμβατικό όχημα.

  • 3/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ: BMW.

Όπως έγινε γνωστό, αυτό θα επιτευχθεί με την τοποθέτηση των αισθητήρων του συστήματος στους ρότορες του i3s κάτι που εξασφαλίζει την ταχύτερη αναγνώριση των συνθηκών που απαιτούν την ενεργοποίηση του «traction control», απ’ ό,τι εάν υπάρχουν σε άλλο σημείο του οχήματος.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αισθητήρες θ’ «αντιλαμβάνονται» αμεσότερα την τάση απώλειας της πρόσφυσης -εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ή της κακής ποιότητας του οδοστρώματος- και θα εξαλείφουν το φαινόμενο, φροντίζοντας και την ευστάθεια του οχήματος. Επίσης, το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης θα ενεργοποιείται ταχύτερα τόσο όταν ο οδηγός επιταχύνει απότομα στην έξοδο μιας στροφής ή και κατά την επιβράδυνση του οχήματος.

Θυμίζουμε ότι το i3s είναι η βελτιωμένη εκδοχή του i3. Η μέγιστη ισχύς του είναι αυξημένη κατά 14 PS (184 PS έναντι 170 PS) και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 270 Νm (έναντι 250 Nm). Εκτός αυτών, διαθέτει ανάρτηση με πιο σπορ ρυθμίσεις και χαμηλωμένη κατά ένα εκατοστό, συγκριτικά με αυτή του απλού i3.