Ανάκληση 60.000 Porsche Cayenne και Macan


Πρόσφατα είχαμε γράψει για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας να αφήσει ελεύθερες τις πόλεις της χώρας να αποφασίσουν για την κυκλοφορία των diesel στο κέντρο τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/5/2018

Πρόσφατα είχαμε γράψει για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας να αφήσει ελεύθερες τις πόλεις της χώρας να αποφασίσουν για την κυκλοφορία των diesel στο κέντρο τους.

Περίπου την ίδια περίοδο οι γερμανικές αρχές εξήγγειλαν την ανάκληση 60.000 μοντέλων Cayenne και Macan που έχουν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη ελέω του συστήματος παραποίησης εκπομπής ρύπων. Η ανακοίνωσε έγινε πρόσφατα από την KBA (την ομοσπονδία αυτοκινήτου στην Γερμανία) και αφορά σε 52.831 μοντέλα Macan έκδοσης V6 3.0 και σε 6.755 μοντέλα Cayenne επίσης τρίλιτρης έκδοσης, καθώς και στην Cayenne V8 4.2.

Ουσιαστικά πρόκειται για τους πετρελαιοκινητήρες που έχουν εξελιχθεί από την Audi και εξοπλίζονται με το σύστημα διαχείρισης και παραποίησης κυρίως της εκπομπής των  οξειδίων του αζώτου, όπως αναφέρει και το Bloomberg. Την προηγούμενη εβδομάδα η Audi σταμάτησε την παραγωγή των A6 και A7 με τον τρίλιτρο V6 diesel κινητήρα για τους ίδιους dieselgate λόγους.