Ανανέωση για τη BMW X1


H τρέχουσα έκδοση της X1 θα συνεχίσει την πορεία της κατά τη διάρκεια του 2018 ελαφρώς ανανεωμένη. Και αναβαθμισμένη.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/7/2018

H δεύτερη γενιά της X1 είναι, μετά την παρουσίαση των καινούργιων Χ4 και X5, το πιο παλιό SUV της γκάμας της BMW. Έτσι η γερμανική εταιρεία θα προχωρήσει, ειδικά αφού έχει συμπληρωθεί και το ανάλογο χρονικό διάστημα, στην ανανέωση του μικρότερου SUV της.

Αυτό αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια του 2019, με πιο πιθανό χρόνο παρουσίασής της τις αρχές Μαρτίου στην έκθεση της Γενεύης. Ταυτόχρονα και σύμφωνα με τις συνήθειες της BMW οι διαφοροποιήσεις δεν αναμένεται να είναι εκτεταμένες. 

Το πιο πιθανό είναι πως θα ανανεωθεί ελαφρώς η μάσκα, η οποία ίσως και να γίνει μεγαλύτερη ακολουθώντας τη λογική της X5 αλλά και της X7 που μέχρι τότε αναμένεται να έχει παρουσιαστεί. Ταυτόχρονα θα αλλάξουν και οι προφυλακτήρες καθώς και ο τεχνικός σχεδιασμός των φώτων. 

Στο εσωτερικό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί η τελευταία γενιά του συστήματος infotainment, καθώς και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον Απρίλιο.

Η γκάμα των κινητήρων δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί, οπότε η βάση θα είναι και πάλι τα 1.500 cc και οι τρεις κύλινδροι, τόσο σε ότι αφορά τα σύνολα βενζίνης όσο και αυτά του πετρελαίου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάποια ήπια υβριδική (mild hybrid) έκδοση.