Ανανέωση και νέοι κινητήρες για το Hyundai Tucson


Στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού και συγκεκριμένα στην έκθεση της Νέας Υόρκης έκανε την πρώτη του εμφάνιση το ανανεωμένο SUV της Hyundai που θα λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές από το καλοκαίρι και μετά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/3/2018

Αρκετά είναι τα νέα SUV που παρουσιάζονται αυτές τις μέρες στην αμερικανική έκθεση επιδιώκοντας την ανάλογο προβολή στην δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου (πρώτη είναι της Κίνας). Έτσι, δίπλα στα νέα Toyota RAV4 και Subaru Forester κάνει την εμφάνισή του και το φρεσκαρισμένο Tucson που στην Ευρώπη θα διατίθεται με δύο βενζινοκινητήρες και έχοντας ως πλεονέκτημα τους δύο κινητήρες diesel (τα δύο προαναφερθέντα SUV δεν έχουν πετρελαιοκίνητες εκδόσεις).

Ουσιαστικά τα μοτέρ είναι τα ίδια με του τωρινού μοντέλου με την διαφορά πως έχουν εναρμονιστεί με την προδιαγραφή Euro6c και έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις για μικρότερη κατανάλωση και εκπομπή CO2. Έτσι, στην βάση υπάρχει ο 1.6 GDI με τα 132 PS και ψηλότερα ο turbo 1.6 T-GDI με 177 PS (στις ΗΠΑ αυτό το μοτέρ δεν διατίθεται αλλά ένας 2,4 lt).

Ο πετρελαιοκινητήρας 1.7 αντικαθίσταται από το νέο 1.6 που αποδίδει 115 και 133 PS. Διαθέσιμος θα είναι και ο 2.0 CRDi με 186 PS (εδώ υπάρχει και νέο αυτόματο 8άρι κιβώτιο). Ανάλογα με την έκδοση υπάρχει μηχανικό 6άρι κιβώτιο ή αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να περνά στους μπροστινούς ή στους πίσω τροχούς.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες εξωτερικά έχουν επανασχεδιαστεί τα φωτιστικά σώματα και οι προφυλακτήρες, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει νέα οθόνη αφής με διαγώνιο 7 ή 8 ίντσες. Αναβαθμισμένο είναι το σύστημα πολυμέσων με νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, ενώ ο τεχνολογικός εξοπλισμός έχει εμπλουτισθεί με νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού όπως αυτό της αυτόνομης πέδησης ή της διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας.