Αυτά είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο για το 2017!


Ανακοινώθηκαν τα αυτοκίνητα που κέρδισαν τους τίτλους στα επιμέρους κατηγορίες τον βαρυσήμαντο τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς.

  • 12/4/2017

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΦΩΤΟ: WCOTY

Ο θεσμός «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» ξεκίνησε το 2004 και έκτοτε με ένα ευρύ πάνελ από 75 δημοσιογράφους του αυτοκινητικού τύπου από 23 χώρες διεξάγεται ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων αυτοκινήτων για όλο τον κόσμο.

Η τελική ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη τύπου που συνδιοργανώθηκε από το New York International Auto Show, την Bridgestone Corporation, και την Autoneum.

Φέτος τις ανώτατες διακρίσεις κέρδισαν:

 

World Car of the Year & World Car Design of the Year

Jaguar F-Pace

Το αγγλικό SUV μπήκε σφήνα σε δύο άλλα γερμανικά SUV για τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς (μια ένδειξη της παγκόσμιας τάσης), στα Audi Q5 και Volkswagen Tiguan, τα οποία και κέρδισε. Σε ό,τι αφορά το design, μετά την F-Type το 2013 τώρα ήταν σειρά της F-Pace να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου σχεδιασμού έχοντας απέναντί της τα Mercedes-Benz S-Class Cabriolet και Toyota C-HR.

 

World Luxury Car of the Year

Mercedes-Benz E-Class

Με πλούσια στην κατηγορία τροπαιοθήκη η εταιρία κέρδισε τον τίτλο με την E-Class φτάνοντας στον τελικό απέναντι στα BMW 5 Series, και Volvo S90 / V90.

 

World Performance Car of the Year

Porsche Boxster και Cayman

Είναι η 5η φορά που κερδίζει αυτή τη διάκριση η γερμανική εταιρία. Φέτος είχε απέναντί της τα Audi R8 Spyder, και McLaren 570s τα οποία και κέρδισε μέσα από τις ψήφους των εκλεκτόρων.

 

World Green Car of the Year

Toyota Prius Prime

Επελέγη ανάμεσα σε 3 φιναλίστ που ήταν τα Chevrolet Bolt, Tesla Model X και το Toyota Prius Prime. Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που η Toyota κερδίζει αυτόν τον τίτλο καθώς πέρυσι κέρδισε πάλι με το Toyota Mirai.

 

World Urban Car of the Year

BMW I3 (94Ah)

Διόλου άδικο για ένα αυτοκίνητο τόσο εντυπωσιακό σε επίπεδο τεχνολογίας. Φέτος το ηλεκτρικό i3 με την ενισχυμένη μπαταρία και την αυξημένη αυτονομία έφτασε στην κορυφή της κατηγορίας κερδίζοντας τα Citroen C3 και Suzuki Ignis.