Αυτές οι BMW... λάμπουν για καλό σκοπό!


Οι χρυσαφί BMW i3 και i8 είναι μοναδικές αφού όμοιες τους δεν υπάρχουν. Τουλάχιστον με αυτή την ειδική βαφή των 24 καρατίων!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/7/2018

Θα μπορούσε να πει κανείς πως για αυτές τις ηλεκτροϋβριδικές BMW, με την προηγμένη τεχνολογία και σύστημα πρόωσης, δεν υπάρχει πιο εμφατικό χρώμα από το χρυσό. Ωστόσο, για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν αυτές οι BMW i3 και BMW i8 Starlight Edition, όπως ονομάζονται; Για να δημοπρατηθούν σε μία ανοιχτή εκδήλωση της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα επιστημονικής έρευνας «Dagmar and Václav Havel Foundation VIZE 97» που βρίσκεται στην Τσεχία.

Την επιμέλεια της σπέσιαλ βαφής των δύο αυτοκινήτων ανέλαβε η εταιρία BASF σε συνεργασία με την BMW Τσεχίας και την Toplac. Η ειδική βαφή περιέχει χρυσόσκονη 23,75 καρατίων, η οποία προέρχεται από την Liebscher Blattgold GmbH και σε κάθε αυτοκίνητο υπάρχουν τέσσερις «χρυσές» στρώσεις βαφής με την τελευταία να είναι απλωμένη με το χέρι.

Οι BMW i3 και i8 Starlight παρουσιάσθηκαν ήδη στο Karlovy Vary International Film Festival και αφού προβληθούν ανάλογα θα ορισθεί και η ημέρα της δημοπράτησης. Και στα σίγουρα, σε περίπτωση γρατζουνιάς ο μελλοντικός κάτοχος κάθε BMW από αυτές που βλέπετε δεν υπάρχει περίπτωση… να μην την πληρώσει χρυσή!