Αυτή είναι η νέα κορυφαία BMW Z4


Λίγο πριν τις 23 Αυγούστου που θα παρουσιαστεί επίσημα διέρρευσαν εργοστασιακές φωτογραφίες της νέας BMW Z4.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/8/2018

Η επίσημη πρεμιέρα της καινούργιας BMW Z4 θα γίνει σε μια περίπου εβδομάδα στο Pebble Beach, ενώ όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν διαρροές ακόμα και των εργοστασιακών φωτογραφιών. Σαν και αυτές που βλέπετε και απεικονίζουν την κορυφαία έκδοσή της, την Z4 M40i, που ανήκει στα μοντέλα M Performance.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες το στυλ της είναι αυτό ενός κλασικού roadster με μακρύ καπό και σχετικά κάθετο παρμπρίζ, ενώ όπως έχουμε γράψει και άλλη φορά με αυτήν της τη γενιά η Z4 επιστρέφει στην κλασική μαλακή οροφή.

Φυσικά υπάρχουν και roll-bar για επιπλέον προστασία σε περίπτωση ανατροπής, είναι χαρακτηριστικά είναι τόσο τα ανοίγματα εξαερισμού πίσω από τα εμπρός φτερά αλλά και στο πίσω προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η ωραία ενσωματωμένη στο κέντρο του ταμπλό οθόνη του πιο σύγχρονου συστήματος infotainment iDrive, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι και εδώ ψηφιακό, όπως και στην top σειρά 8.

Ο κινητήρας της Ζ4 Μ40i είναι ένα νέος εξακύλινδρος σε σειρά 3.000 cc, που με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 385 PS. Φυσικά πολύ καλές θα είναι και οι επιδόσεις που θα ανακοινωθούν στην πορεία, ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τόσο ελεγχόμενο πίσω διαφορικό όσο και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.