Αυτό είναι το πιο απόλυτο R8 που έχει υπάρξει!


Η Audi ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε μία πολύ περιορισμένη παραγωγή μόλις 44 μονάδων που θα έχουν πολύ ειδικό βάρος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/7/2018

Οι κατασκευαστές supercar συνηθίζουν κατά καιρούς να ανακοινώνουν διάφορες εκδόσεις και παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα. Πάρτε για παράδειγμα την McLaren που πραγματικά μας έχει ζαλίσει με τις διάφορες εκδοχές μοντέλων της. Έτσι, αναμενόμενη έως και καθυστερημένη ακούγεται η κίνηση της Audi να προχωρήσει σε μία σπέσιαλ έκδοση που διατηρεί την ισχύ των 600 PS που δίνει το R8 Plus.

Αυτό που εδώ κάνει την διαφορά είναι η νέα αεροδυναμική του αμαξώματος που έχει εφοδιαστεί με μελετημένα στοιχεία όπως η μεγάλη πίσω αεροτομή και ο διαχύτης. Φυσικά υπάρχουν και άλλες πολλές λεπτομέρειες και σπόιλερ γύρω από τους θόλους των τροχών και στο μπροστινό μέρος (που θυμίζει κάτι από R8 GT3) ώστε να υπάρχει βέλτιστη ροή του αέρα για μεγαλύτερο downforce και αντίσταση στην κίνηση του αυτοκινήτου. 

Συγκεκριμένα το νέο αεροδυναμικό πακέτο έχει αυξήσει το κάθετο αεροδυναμικό φορτίο (το downforce που λέγαμε) κατά 100 kg από την έκδοση Plus. Έτσι, στα 330 km/h φτάνει το μέγιστο των 250 kg. Νέες και ελαφρύτερες κατά 8 kg είναι οι ζάντες, τα κεραμικά δισκόφρενα έχουν νέα τακάκια ειδικής σύστασης ενώ ενισχυμένε περαιτέρω είναι η ανάρτηση. Φυσικά υπάρχει και ανάλογος αέρας στο εσωτερικό με κυρίαρχο στοιχείο το δέρμα Nappa. Όσο για την τιμή καθενός από τα 44 σπέσιαλ R8 υπολογίστε κοντά στα 200.000 ευρώ (τιμή Γερμανίας).