Continental Premium Contact 6: Ακόμη καλύτερες επιδόσεις


Στην Continental αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα Conti Premium Contact 5 και Conti Sport Contact 5 με ένα νέο ελαστικό που να είναι βελτιωμένο στην πλειονότητα των παραγόντων του. Αυτό δεν είναι άλλο από το Premium Contact 6.

  • 16/11/2016

Στην Continental αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα Conti Premium Contact 5 και Conti Sport Contact 5 με ένα νέο ελαστικό που να είναι βελτιωμένο στην πλειονότητα των παραγόντων του. Αυτό είναι το Premium Contact 6.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CONTINENTAL.

Μια αρχική διαπίστωση. Η ονομασία «Conti», που υπάρχει ως τώρα στα ελαστικά της εταιρείας αφαιρέθηκε στο Premium Contact 6 επειδή η (πλήρης) ονομασία απέβαινε μακροσκελής. Έτσι, το καινούργιο προϊόν της Continental χαρακτηρίζεται και από νέα μέθοδο ονοματοδοσίας εκτός από τα καινούργια δομικά στοιχεία του.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το καινούργιο ελαστικό αντικαθιστά ταυτόχρονα τα Conti Premium Contact 5 και Conti Sport Contact 5, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των διαθέσιμων ελαστικών αλλά όχι και η ικανότητα για τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Το Premium Contact 6 δημιουργήθηκε από ένα νέο μείγμα το οποίο το κάνει να απορροφά καλύτερα τις ταλαντώσεις από την όποια κακοτεχνία του δρόμου, τον περιορισμό του παραγόμενου θορύβου στο εσωτερικό του κατά την κύλιση και την αντίστοιχη μείωση του θορύβου κατά τη διέλευση του οχήματος προς το περιβάλλον.

Οι άνθρωποι της Continental διενήργησαν συγκριτικές δοκιμές μεταξύ του νέου ελαστικού και του υπάρχοντος Conti Sport Contact 5. Βάσει όσων ανακοινώθηκαν, το Premium Contact 6 είναι κατά 3% καλύτερο στην απόκρισή του στην αλλαγή πορείας, η διάρκεια «ζωής» του έχει αυξηθεί κατά 15%, η αντίσταση κύλισης έχει μειωθεί κατά 5%, ενώ το επίπεδο θορύβου έχει μειωθεί κατά 10%. Ο μόνος τομέας στον οποίο το καινούργιο λάστιχο έχει χειρότερη απόδοση (σε σχέση με το Conti Sport Contact 5) είναι κατά τη συμπεριφορά του σε υδρολίσθηση όπου είναι κατά 5% λιγότερο αποδοτικό.

Διαστάσεις

Αρχικά, το Premium Contact 6 θα διατίθεται σε 70 διαφορετικές διαστάσεις, από 16 in έως 21 in (αυτές των 16 in θα αρχίσουν να πωλούνται εντός του 2017). Όπως ανακοινώθηκε, ως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το νέο προϊόν έχει πάρει περισσότερες από 70 εγκρίσεις από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες ως ελαστικό πρώτης τοποθέτησης.

Η σύστασή του αποτελείται από νέα αναλογία πυριτίου, ρυτίνης, καουτσούκ και λοιπών στοιχείων η οποία ενισχύει τον χημικό τύπο, άρα τη συνοχή του ελαστικού. Η σχεδίαση του πέλματος έχει γίνει με τρόπο που να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση σε στεγνό ή βρεγμένο οδόστρωμα, να έχει ανθεκτικά πλαϊνά, να μην παραμορφώνεται σημαντικά το πέλμα όταν ασκείται σε αυτό έντονη πίεση κατά την στροφή και να μειώνεται ο παραγόμενος θόρυβος. Στο πέλμα του, το ελαστικό έχει τρεις αυλακώσεις οι οποίες έχουν ασύμμετρη διαμόρφωση των πλαϊνών τους ώστε να αντιστέκονται στην παραμόρφωση και να επιτρέπουν στη μέγιστη δυνατή επιφάνεια του ελαστικού να εφάπτεται του δρόμου κατά τη στροφή.

Η πώληση του Premium Contact 6 έχει ξεκινήσει ήδη για όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν ως ελαστικό αντικατάστασης. Περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό στο τεύχος Δεκεμβρίου του «Car and Driver».