Δείτε τo πρώτo teaser βίντεο του νέου Audi A1


Το μικρότερο Audi, το A1, είναι κυριολεκτικά προς των πυλών, οπότε όπως είναι αναμενόμενο άρχισαν και τα teasers του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/6/2018

Οι άνθρωποι της Audi έχουν μπει πλέον για τα καλά σε ρυθμούς A1, μιας και το supermini της μάρκας είναι το επόμενο μοντέλο που βαίνει προς αντικατάσταση. Και αν κρίνουμε και από το πρώτο teaser που η Audi έδωσε μέσω Facebook στη δημοσιότητα η πρεμιέρα του θα γίνει μάλλον στη Βαρκελώνη τις επόμενες εβδομάδες.

Το δεύτερο που συμπεραίνουμε από το συγκεκριμένο βίντεο είναι η εξέχουσα θέση που έχουν τα ηλεκτρονικά και πιο συγκεκριμένα το σύστημα infotainment MMI touch και στο πιο μικρό Audi. Που ναι μεν θα έχει μια κεντρική οθόνη έξυπνα και όμορφα ενσωματωμένη στο ταμπλό αλλά δεν θα υπάρχει και δεύτερη όπως στα κορυφαία μοντέλα της μάρκας. Από την άλλη τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού που επίσης φαίνονται παραπέμπουν άμεσα και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας.

Ενδιαφέρον είναι πως η καινούργια γενιά του A1 δεν θα έχει τρίθυρη έκδοση, ακολουθώντας την τάση της εποχής, που θέλει τις τρίθυρες εκδόσεις να έχουν χάσει σημαντικό μέρος της δημοτικότητάς τους.

Έτσι το μόνο διαθέσιμο A1 θα είναι το πεντάθυρο Sportback, που θα εξοπλίζεται και με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων της μάρκας. Ακόμα πάντως είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν θα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις ή μόνο στις πιο πλούσιες.