Δείτε το Volkswagen I.D. R Pikes Peak να βολτάρει στην πίστα (video)


Το αγωνιστικό με το οποίο η γερμανική εταιρία σκοπεύει να ταράξει τα νερά καταρρίπτοντας το ρεκόρ ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Κολοράντο δοκιμάζεται στην πίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/4/2018

Πρόσφατα η Volkswagen παρουσίασε το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό της που έχει συνολική ισχύ 680 PS με την ροπή να φτάνει τα 650 Nm. Μιλάμε για μία ηλεκτροκίνητη βολίδα που πέρα από την ισχύ έχει στα ατού της και το εξαιρετικά χαμηλό απόβαρο που δεν ξεπερνά τα 1.100 kg. Ως αποτέλεσμα οι επιδόσεις είναι ανάλογες ενός πυραύλου εδάφους-εδάφους με το 0-100 να πετυχαίνεται σε μόλις 2,25 sec και να μας παραπέμπει στα μονοθέσια της F1.

Με την βασική διαφορά πως όλα γίνονται αθόρυβα όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο με το I.D. R να κάνει μερικούς γύρους στην πίστα. Η VW έδωσε το επίσημο βίντεο και τονίζει πως η μεγάλη πρόκληση στην ανάβαση του Pikes Peak δεν είναι άλλη από την υψομετρική διαφορά. Η επίτευξη και η κατάρριψη του προηγούμενου ρεκόρ θα δώσει μία πολύ καλή προβολή στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης την οποία προετοιμάζει τα τελευταία χρόνια η γερμανική εταιρία.