Δείτε τον Bruno Senna να οδηγεί την απίστευτη McLaren Senna (Video)


O ανιψιός του μεγάλου Ayrton Senna μας ξεναγεί στα άδυτα της οδήγησης της McLaren Senna σε ένα υπέροχο video.
 

  • 20/5/2018

Για τη νέα McLaren Senna έχουν γραφτεί πολλά και ήδη μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες εμπειρίες μας στο τεύχος του Car & Driver που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Δεν παύει όμως να είναι ένα εντυπωσιακό και ακριβοθώρητο αυτοκίνητο, οπότε κάθε ευκαιρία να το δούμε από "κοντά" είναι πολύτιμη.

Μια τέτοια ευκαιρία μας δίνει το video που παραθέτουμε, στο οποίο ένας Senna οδηγεί την Senna. Προκειται βέβαια για τον γνωστό οδηγό αγώνων Bruno Senna, ανιψιό του μεγάλου Ayrton Senna, o οποίος κάνει μερικά άκρως εντυπωσιακά περάσματα με το αυτοκίνητο, και στην συνέχεια μας εξηγεί το πως συμπεριφέρεται στην πίστα.

Πρόκειται ίσως για το πιο κοντινό σε αγωνιστικό αυτοκίνητο που υπάρχει σήμερα, με το αεροδυναμικό πακέτο να δημιουργεί κάθετες δυνάμεις της τάξης των 800 κιλών στα 250 km/h, το βάρος του να είναι μόλις 1.198 κιλά, και η ιπποδύναμη από τον twin turbo 4λιτρο V8 να φθάνει στα 800 άλογα.

Οι επιδόσεις της είναι επίσης εκπληκτικές, με το 0-100 km/h να έρχεται σε 2,8 δευτερόλετα, το 0-200 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να είναι στα 340 km/h. 

Aυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η συμπεριφορά του στην πίστα, όπου είναι ένα πραγματικό αγωνιστικό μοντέλο. Πατήστε το play και ακούστε τον Bruno Senna να μιλά με θαυμασμό για ένα από τα πιο χαρισματικά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.