Δεν θα πιστεύετε πόσα αυτοκίνητα πούλησε ένας μόνο πωλητής μέσα σε ένα χρόνο!


Πρόκειται για ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ που έγινε από τον Ali Reda σε μία αντιπροσωπεία της Chevrolet στο Μίσιγκαν
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/2/2018

Η πώληση είναι τέχνη και χάρισμα, και αν δεν το έχεις δύσκολα το αποκτάς. Ιδίως σε εποχές κρίσης, όπου η αγορά πηγαίνει προς τα κάτω και που όλα φταίνε σε όλους.

Αυτό όμως όπως φαίνεται δεν απαγόρευσε σε έναν πωλητή της Chevrolet Cadillac στο Dearborn του Μίσιγκαν να πουλήσει μέσα στο 2017 τον εξωφρενικό αριθμό των 1.530 αυτοκινήτων (και 52 μεταχειρισμένων)! Με άλλα λόγια ο εν λόγω κύριος κατάφερε να πουλά κατά μέσο όρο 130 αυτοκίνητα το μήνα, ή πάνω από 4 την ημέρα!

Η επίδοσή του καταγράφηκε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, αν και ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ έσπευσε να την αμφισβητήσει. Πρόκειται για τον Joe Girard, που είναι 89 ετών πλέον, αλλά είχε καταφέρει να πουλήσει 1.425 αυτοκίνητα το 1973 και ο οποίος μετά την ανακοίνωση του νέου ρεκόρ ξεκίνησε δικαστική διαμάχη για να αποδειχτεί αν όντως ισχύει. 

Πάντως ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας υποστηρίζει ότι τα νούμερα είναι αληθινά και όποιος θέλει μπορεί να πάει να τα ελέγξει. Ο 44χρονος Ali Reda πάντως υποστηρίζει ότι τα μαθήματα για το πως να γίνει καλός πωλητής τα πήρε από το βιβλίο του Girard "Ηow to sell Anything to Anybody" και αναγνωρίζει ότι ο πρώην κάτοχος του ρεκόρ είναι ένας θρύλος των πωλήσεων. 

Ο ίδιος ο Ali Reda, με την μεγάλη... ρέντα στις πωλήσεις, δηλώνει ότι δεν αισθάνεται πωλητής, παρά περισσότερο σύμβουλος των πελατών του. Και ότι όλα αυτά τα κατάφερε έχοντας αποκτήσει ειδικές σχέσεις και μεγάλη εμπιστοσύνη με τους πελάτες του. Όσο να 'ναι πάντως χρειάζεται και κάποιο ειδικό ταλέντο για να καταφέρνεις να πουλάς 4-5 αυτοκίνητα την ημέρα και μάλιστα σε μία αγορά όπως αυτή των ΗΠΑ που για πρώτη φορά μετά την κρίση του 2008 σημείωσε πτώση.