Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες της νέας Μercedes G-Class


To κλασικό τετρακίνητο της Mercedes ανανεώνεται για φέτος, με αρκετές δόσεις εκσυχγρονισμού σε τεχνολογία αλλά χωρίς να αλλάξει το... πατροπαράδοτο σχήμα και τις ακραίες off  road δυνατότητές του
 

 

  • 5/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι να ανοίξει τις πύλες της η έκθεση του Detroit και το Ίντερνετ πήρε "φωτιά" από την διαρροή φωτογραφιών ενός από τα "αστέρια" της έκθεσης, της νέας Mercedes G-Class.

Στις πρώτες αυτές εικόνες βλέπουμε ότι η Mercedes διατηρεί το κλασικό σχήμα, έχοντας επέμβει σε επιμέρους σημεία, όπως στην μάσκα με την μικρότερη γρίλια, τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, και τους νέους προφυλακτήρες. 

Το νέο λογότυπο ενσωματώνει τους σένσορες για το ραντάρ το οποίο θα εξυπηρετεί τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού αλλά και το έξτρα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης που θα διαθέτει η νέα γενιά.

Στο εσωτερικό έχει γίνει μία σημαντική προσπάθεια να δοθεί ένας αέρας πολυτέλειας και άνεσης, με το ταμπλό να έχει τις τυπικές πλέον δύο μεγάλες οθόνες που βλέπουμε και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας, ενώ οι χώροι, ιδίως για τους επιβάτες έχουν μεγαλώσει, τόσο σε ότι αφορά το διατιθέμενο ωφέλιμο πλάτος όσο και σε ότι έχει να κάνει με τον χώρο για τα γόνατά τους.

Το πιο σημαντικό νέο που γνωρίζουμε μέχρι αυτή την στιγμή είναι η υιοθέτηση ανεξάρτητης ανάρτησης εμπρός, κάτι που σημαίνει πιο ομαλή οδική συμπεριφορά τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο. 

Όσο για τις off road δυνατότητες αυτές παραμένουν αμετάβλητες, καθώς οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής είναι 31° και 30° αντίστοιχα, η γωνία ράμπας στις 26 μοίρες, ενώ το μέγιστο μύψος διάσχισης νερού φθάνει τα 70 εκατοστά. Η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 241 χιλιοστά, τιμή κορυφαία για αυτοκίνητο αυτού του είδους.

Περισσότερες και πιο ακριβείς πληροφορίες θα γνωρίζουμε στις 15 Ιανουαρίου, όταν η νέα G-Class θα παρουσιαστεί στο κοινό στην έκθεση του Detroit.