Έξαρση των κλοπών αυτοκινήτων στην Ελλάδα


Πάνω από 34.000 αυτοκίνητα κλάπηκαν μέσα στο 2017 στην χώρα μας σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ
  • 31/3/2018
Οι κλοπές αυτοκινήτων τείνουν να γίνουν πραγματική μάστιγα για την ελληνική κοινωνία, καθώς όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο 2017 σημειώθηκαν 34.026 κλοπές. Η αύξηση είναι σημαντική, καθώς το 2016 οι κλοπές είνται μόλις 26.180, κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 30%.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, η Αττική ήταν η πρωταθλήτρια στις κλοπές με 19.714 περιστατικά και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3.370 οχήματα.
 
 
Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται η διαφορετική προσέγγιση των κλεφτών, που πλέον λειτουργούν ως συμμορίες και όχι ως μεμονωμένα πρόσωπα. Στόχος τους κατά κύριο λόγο είναι να παραποιήσουν τους αριθμούς πλαίσου και είτε να τα εξάγουν σε γειτονικές χώρες είτε να προχωρήσουν στην διάλυσή τους και την πώληση ως ανταλλακτικά.
 
Σύμφωνα με κύκλους της Αστυνομίας, το κύκλωμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και εκτεταμένο και αφορά συνεργεία και φανοποιεία, καθώς και καταστήματα εμπορίας ανταλλακτικών, τα οποία απορροφούν τα ανταλλακτικά και στην συνέχεια αφού τα "καθαρίσουν" τα διανέμουν στην εγχώρια αγορά ή και στα Βαλκάνια, αποκομίζοντας απίστευτα κέρδη.