Εκτός Formula 1 o Fernando Alonso από το τέλος του 2018


Αν και ήταν κάτι που ακουγόταν εδώ και καιρό, η οριστική απόφαση του Alonso να εγκαταλείψει την F1 μετά από 17 χρόνια καριέρας είναι σίγουρα μία είδηση πρώτου μεγέθους για το motosport.
 

  • 14/8/2018

Για πολλούς ήταν αναμενόμενο και απλά έμενε η ώρα της ανακοίνωσης. Μια ανακοίνωση που ο Fernando Alonso αποφάσισε να κάνει σήμερα, τερματίζοντας την 17χρονη καριέρα του στην Formula 1. 

O Iσπανός δύο φορές πρωταθλητής με  μία ανακοίνωσή του δηλώνει ότι ήρθε ο καιρός μετά από όλα αυτά τα χρόνια να αφήσει την F1 και να κάνει μια αλλαγή. Δηλώνει ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που τον συντρόφευσαν όλα αυτά τα χρόνια, και σημειώνει ότι υπάρχουν νέες προκλήσεις για το μέλλον που πρέπει να ανακαλύψει. 

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά Grand Prix για την χρονιά στα οποία θα τρέξει με όλη του το πάθος, ενώ ξεκαθαρίζει ότι έχει πάρει την απόφαση εδώ και αρκετούς μήνες, παρά τις αντίθετες απόψεις που είχαν οι υπεύθυνοι της Liberty Media που προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη.

Τέλος ο Ισπανός ευχαριστεί τις πρώην ομάδες και τους συναθλητές του και όσους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερη μνεία κάνει στους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο, με τους οποίους ανανεώνει το ραντεβού του για το μέλλον σε νέες περιπέτειες.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της McLaren, Zak Brown είπε ότι ο Αlonso ήταν από τους κορυφαίους της γενιάς του αλλά έρχεται μία στιγμή στην ζωή του καθενός να κάνει μια αλλαγή. Επισήμανε ότι η ομάδα σέβεται την απόφασή του, έστω και αν πιστεύουν ότι βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Ο Αlonso ξεκίνησε το 2001 με την Minardi και έχει οδηγήσει για την Renault,την McLaren (από δύο φορές και με τις δύο) και την Ferrari. Μέχρι στιγμής έχει 305 συμμετοχές, 22 pole positions, 32 νίκες και δύο παγκόσμιους τίτλους, το 2005 και το 2006.

Η απόφασή του να εγκαταλείψει την Formula 1 δεν ήταν κάτι μη αναμενόμενο, ιδίως τα τελευταία χρόνια όπου η McLaren δεν κατάφερνε να του προσφέρει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ο ίδιος πάντως έχει ξεκινήσει την δραστηριότητά του σε άλλες μορφές αγώνων, έχοντας συμμετάσχει φέτος στο Ιndy 500 ενώ πήρε και νίκη με την Τoyota στο Le Mans.

Aπ' ότι φαίνεται o Alonso δύσκολα θα εγκαταλείψει τους αγώνες, καθώς παρά την ηλικία του είναι ακόμα πολύ ενεργός αγωνιστικά, ενώ αποτελεί και έναν πόλο έλξης για κάθε μορφής αγώνα. Ένας από τους τελευταίους της παλιάς σχολής, ένας πραγματικός σταρ, αφήνει την Formula 1 λίγο πιο φτωχή, όντας μία πραγματικά μεγάλη προσωπικότητα με σημαντικό εκτόπισμα μέσα και έξω από τις πίστες.