Ένα 500αράκι με... 252 άλογα φτιαγμένο για τα Εμιράτα!


Μία Ιταλική εταιρία δημιούργησε ένα απίστευτο Fiat 500, με 252 άλογα και το όνομα Qatar να δείχνει τις εμπορικές αλλά και αισθητικές του προθέσεις

  • 31/12/2017

KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα παράξενα 500αράκια της Fiat με κάθε είδους επεμβάσεις στο αμάξωμα και πειραγμένους κινητήρες κάθε απόδοσης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα για το που μπορεί να φθάσει κανείς χρησιμοποιώντας ως βάση το εξαιρετικό αυτοκίνητο πόλης της Fiat.

Πρόκειται για το δημιούργμα μιας Μιλανέζικης εταιρίας, με την ονομασία Romeo Ferraris, το οποίο το ονομάζει Cinquone Qatar, και προσπαθεί να συνδυάσει ότι πιο extreme σε πολυτέλεια και κινητήρα μπορεί να βάλει κανείς σε ένα τόσο μικρό αμάξωμα.

Εξωτερικά, έχει προστεθεί ένα widebody αεροδυναμικό κιτ, φουσκώνοντας το 500άρακι και δημιουργώντας ένα πολύ επιθετικό σχήμα. Είναι βαμμένο επίσης σε ένα εντυπωσιακό λευκό περλέ χρώμα, που προσθέτει ακόμα περισσότερους πόντους στην όλη εμφάνιση. Εντύπωση προκαλεί το πίσω μέρος με την τεράστια "φτερούγα" στην οροφή, τις δυο μεγάλες "μπούκες" της εξάτμισης και τον oversized διαχύτη που κάνουν την μικρή βόμβα να μοιάζει με μία Ferrari υπό κλίμακα. 

Ακόμα πιο ακραία είναι τα πράγματα στο σαλόνι, με την Ιταλική φίρμα να έχει βάλει τα δυνατά της ώστε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον κορυφαίας κομψότητας και πολυτέλειας. Όλες οι επιφάνειες καλύπτονται με αλκαντάρα, τα πατάκια είναι κατασκευασμένα από... χρυσή μοκέτα, ενώ ο χρυσός υπάρχει ως υλικό και σε άλλα σημεία του σαλονιού. 

Στην βάση της κονσόλας θα βρούμε δυο ποτηροθήκες όχι για καφέ αλλά για... σαμπάνια, ενώ όπως είναι προφανές υπάρχουν δεκάδες επιλογές στον υποψήφιο αγοραστή για να το κάνει του γούστου του. Πάντως η διαδικασία δεν είναι σύντομη, καθώς ανάλογα με το τι θα ζητήσει ο Εμίρης μπορεί να χρειαστούν και κάποιοι μήνες για να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο μικρό τερατάκι.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.4 ΤJet κινητήρας με την απόδοση εδώ να έχει φθάσει στα 252PS και 300 Nmροπής. Η επιτάχυνση 0-100 γίνεται σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 240 km/h. Tα ελαστικά του είναι 215/35 σε ζάντες 18 ιντσών ενώ υπάρχουν και φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός.

Τώρα σε ποιόν απευθύνεται ένα τέτοιο αυτοκίνητο, περί ορέξεως και... ματαιοδοξίας ουδείς λόγος. Ιδίως όταν το πορτοφόλι σου είναι γεμάτο, οπότε σ' εμάς δεν πέφτει και κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την ανάγκη να πίνεις σαμπάνια μέσα σε ένα 500άρακι....