Επίθεση με ηλεκτρικά ετοιμάζουν οι Nissan-Infiniti


Με το νέο Leaf να ξεκινά το λανσάρισμα τους στις παγκόσμιες αγορές η ιαπωνική εταιρία έχει όλα τα εχέγγυα που χρειάζεται για να προγραμματίσει την παραγωγή έξι επιπλέον ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα στην επόμενη πενταετία.

  • 6/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εκ των οποίων τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φορούν το σήμα της Nissan, ενώ τα άλλα δύο θα φιγουράρουν με τα λογότυπα της Infiniti, όπως αναφέρει το έγκριτο Automotive News. Την είδηση επιβεβαίωσε στο εν λόγω πρακτορείο ο υπεύθυνος στο μηχανολογικό τομέα της Nissan, ο Toshihiro Hirai, με τα έξι EV να αποτελούν ένα μεγάλο πλάνο που περιλαμβάνει και ηλεκτρικά για την Mitsubishi έως το 2022.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν άλλα έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα πωλούνται με τα σήματα της Renault και της Mitsubishi, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε και ένα Dacia EV που θα αποτελούσε το φτηνότερο ηλεκτρικό της αγοράς. Στο σημείο αυτό να πούμε πως η Renault-Nissan-Mitsubishi είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο αφού μόνο στο τελευταίο τετράμηνο του 2017 είχαν πουλήσει συνολικά 36.723 EV έναντι 24.950 Tesla.