Έρχεται το σπορ SUV της Peugeot με ένα εντελώς νέο 4008;


Η Peugeot θέλει να επιστρέψει στις ρίζες της ακόμα και στα SUV, ετοιμάζοντας το σπορ 4008 κατά τα πρότυπα των ΒΜW X2 ή και της Χ4

  • 3/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Η τρέλα με τα SUV φαίνεται ότι δεν φαίνεται να μας αφήνει σύντομα, καθώς όπως φαίνεται όλες οι εταιρίες θέλουν να κλείσουν και την πιο μικρή "τρύπα" στην γκάμα τους. Μεταξύ αυτών και η Peugeot για την οποία ακούγεται τελευταία πολύ έντονα ότι θα παρουσιάσει ένα sport SUV, το οποίο θα χρησιμοποιεί το όνομα 4008 αλλά με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. 

Αν και δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη επιβεβαίωση, ο CEO της Peugeot Jean-Phillpe Imparato δήλωσε σε βρετανικό περιοδικό, ότι η εταιρία του θα παρουσιάσει ένα ακόμα SUV μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. «Είχαμε πεί ότι θα παρουσιάσουμε 5 SUV πριν δύο χρόνια» είπε στις δηλώσεις του, «και αυτό κάναμε, 3 στην Ευρώπη και δύο στην Κίνα. Είναι πλέον ώρα να επιστρ΄ψουμε στο DNA μας και να διατηρήσουμε την θέση μας στην διαρκώς αναπτυσόμενη αγορά των SUV».

Το νέο μοντέλο που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019 θα βασίζεται στο 3008 από το οποίο θα δανείζεται τα μιχανικά μέρη και αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία, όμως από εκεί και πέρα το αμάξωμα θα είναι σαφώς πιο σπορ, με πιο δυναμική μάσκα και αρκετά επικλινή οροφή ώστε να θυμίζει σπορ κουπέ.

Θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα ΕΜΡ2 του γκρουπ PSA, και θα έχει σαφώς πιο σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση και το τιμόνι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού, θα υπάρχουν δύο υβριδικά συστήματα που θα εφοδιάζουν το συγκεκριμένο μοντέλο, βασισμένα πάνω στον 1,6 τούρμπο βενζινοκινητήρα του γκρουπ. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 240 άλογα στην πιο αδύναμη έκδοση, και πάνω από 300 άλογα για την πιο hardcore εκδοχή του αυτοκινήτου.