Έτοιμες οι νέες ΒΜΜ Χ3Μ και Χ4Μ με πάνω από 450 άλογα!


Οι "Μ" εκδόσεις των Χ3 και Χ4 παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες και αναμένεται να φέρουν την Βαυαρική εταιρία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στα γρήγορα SUV.
 

  • 8/9/2018

Tις ετοιμάζει εδώ και καιρό και πλέον μέσα στο Σαββατοκύριακο τις αφήνει να εμφανιστούν για πρώτη φορά στο κοινό στον διήμερο αγώνα του DTM στο Νurburgigring. Ο λόγος για την ΒΜW και τα δύο νέα σπορ SUV της, την Χ3Μ και Χ4Μ οι οποίες αν και ακόμα έχουν επάνω τους το καμουφλάζ, φαίνεται ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην επίσημη πρεμιέρα τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τα τεχνικά τους χαρακτιριστικά, αν και όπως όλα δείχνουν θα έχουν έναν νέο εξακύλινδρο εν σειρά biturbo κινητήρα με την κωδική ονομασία S58. Aυτός θα είναι μία διαφορετική έκδοση του ήδη γνωστού Β58 που εφοδιάζει άλλα μοντέλα της σειράς Μ Kαι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις θα αποδίδει 450 άλογα για τις απλές εκδόσεις και πάνω από 475 άλογα για τις εκδόσεις Performance.

O νέος αυτός κινητήρας που θα κάνει το ντεμπούτο του στα crossover της εταιρίας, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί με άλλες ρυθμίσεις και στις καινούργιες Μ3 και Μ4. Εκτός από τον κινητήρα θα υπάρχει ένας νέος άξονας στο πίσω μέρος με διαφορετικό διαφορικό (για πιο πισωκίνητη κατανομή της ισχύος), πιο σφιχτή ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα, τετραπλή εξάτμιση πίσω, καθώς και οι τυπικές αλλαγές για τέτοιου είδους οχήματα στο αμάξωμα, όπως οι πιο έντονοι προφυλακτήρες, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, οι πιο μεγάλο τροχοί κ.λπ.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα γίνει η επίσημη αποκάλυψη των δύο μοντέλων, αν και η εμφάνισή τους στο Nurburgring υποδηλώνει ότι αυτό μάλλον θα γίνει προς τα τέλη της χρονιάς. Και κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστούν και τα δύο μαζί, και όχι πρώτα η X3M και μετά η Χ4Μ.