Euro NCAP: To Volvo XC60 είναι το ασφαλέστερο μοντέλο!


Από όλα τα αυτοκίνητα που αξιολόγησε ο έγκριτος οργανισμός Euro NCAP την χρονιά που μας πέρασε το SUV της Volvo ήταν αυτό που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Χαρακτηριστικό είναι πως στην προστασία των ενηλίκων το XC60 άγγιξε το τέλειο με αξιολόγηση στο 98%.

  • 11/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το 2017 ο Euro NCAP αξιολόγησε 70 νέα μοντέλα και ήταν μια χρονιά που πολύ βαρύ πρόγραμμα. Αυτό που ξεχώρισε από όλα ήταν το νέο Volvo XC60 με 98% στην προστασία πεζών και 95% στα συστήματα υποβοήθησης. Στόχος της σουηδικής εταιρίας είναι να βελτιώνει συνεχώς την ασφάλεια που προσφέρουν τα μοντέλα της και όπως φαίνεται στο XC60 οι ειδικοί της Volvo έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Άλλωστε η Volvo είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που εισήγαγε στις δοκιμές του Euro NCAP τρία ημιαυτόνομα συστήματα (αυτόνομης πέδησης AEB,  αναγνώριση πεζού και αποφυγή σύγκρουσης) με τα S90 και V90 να πετυχαίνουν εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Euro NCAP είχε ανακοινώσει τα ασφαλέστερα μοντέλα στην κατηγορία τους για το 2017 όπου διακρίθηκαν τρία Volkswagen (Polo, T-Roc, Arteon), δύο Subaru (Impreza, XV) και το Opel Crossland X.