Ford Fiesta:στην κορυφή της Ευρώπης!


Το Ford Fiesta ήταν το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο στην Ευρώπη το Μάρτιο με 47.000 πωλήσεις.

  • 9/5/2017

Το Ford Fiesta ήταν πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στην Ευρώπη το Μάρτιο του 2017. Οι καταναλωτές αγόρασαν 47.000 Fiesta το Μάρτιο, 12% αύξηση μέσα σε ένα χρόνο, με αποτέλεσμα αυτό να ξεπεράσει το Volkswagen Golf ως top-seller στην αγορά επιβατικών οχημάτων.

Σχεδόν το 70% των πωλήσεων Fiesta το Μάρτιο ήταν ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού, από τις οποίες το 17% συγκέντρωσε το κορυφαίο μοντέλο Titanium. Οι πωλήσεις Fiesta τροφοδότησαν την αύξηση των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, όπου καταγράφηκαν 1,93 εκατομμύρια πωλήσεις το Μάρτιο – τιμή ρεκόρ και αύξηση 10,8% μέσα σε ένα χρόνο.  Η Ευρώπη περνά τώρα μπροστά από τις ΗΠΑ και γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή παγκοσμίως στις ταξινομήσεις  νέων αυτοκινήτων.

Η Ford πούλησε 199.900 οχήματα στην Ευρώπη το Μάρτιο (άνοδος 14% από πέρσι), από τα οποία 156.200 ήταν επιβατικά (αύξηση 16% μέσα σε ένα χρόνο). Αυτό καθιστά τη Ford Νο2 σε πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη με συνολικό μερίδιο αγοράς 9,2%.

«Το Fiesta ήταν και πάλι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο μας το Μάρτιο, διαμορφώνοντας το 12% των συνολικών πωλήσεων Ford. Οι πελάτες εξακολουθούν να γοητεύονται από το ξεχωριστό στυλ, τους ισχυρούς αλλά αποδοτικούς κινητήρες και την κορυφαία οδηγική απόλαυση που προσφέρει το Fiesta» δήλωσε ο Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Ο Μάρτιος ήταν ένας ξεχωριστός μήνας για τη Ford στην Ευρώπη, με αυξημένες πωλήσεις σε όλη τη γκάμα.»

Από τις πέντε μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές αγορές πωλήσεων  αυτοκινήτων – Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία – η Ισπανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο για το Fiesta με τις πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο 97% από πέρσι το Μάρτιο. Στην Ιταλία, οι πωλήσεις του Fiesta αυξήθηκαν κατά 21% και στη Γερμανία κατά 18% μέσα σε ένα χρόνο. Στη Βρετανία – όπου το Fiesta είναι best-seller όλων των εποχών – σημειώθηκε άνοδος 8% από πέρσι, ενώ σε Ουγγαρία, Τσεχία, Δανία, Ρουμανία, Ελβετία και Ολλανδία, καταγράφηκε ομοίως σημαντική αύξηση των ταξινομήσεων.