Γιατί η Jaguar Land Rover διακόπτει προσωρινά την παραγωγή;


Σε ένα από τα μεγαλύτερα της εργοστάσια που βρίσκεται στην Βρετανία θα μπει προσωρινή παύση της παραγωγής ελέω της μειωμένης ζήτησης από την Κίνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/10/2018

Για δύο εβδομάδες θα διακοπεί η παραγωγή στο εργοστάσιο της Jaguar Land Rover που βρίσκεται στο Solihull της Αγγλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Automotive News. Ο λόγος εντοπίζεται στην μειωμένη κατά 50% ζήτηση και πωλήσεις στην Κίνα και το πρόβλημα εντοπίζεται και στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει σε εμπορικό επίπεδο της χώρας με τις ΗΠΑ.

Έτσι, το εν λόγω εργοστάσιο θα σταματήσει να παράγει αυτοκίνητα από τις 22 Οκτωβρίου και για δύο εβδομάδες, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως παύση λειτουργίας για αρκετές εβδομάδες ακούγεται και για το εργοστάσιο στο Castle Bromwich.

«Ως μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής της εταιρείας για κερδοφόρα ανάπτυξη, η Jaguar Land Rover επικεντρώνεται στην επίτευξη λειτουργικής αποτελεσματικότητας και θα ευθυγραμμίσει την προσφορά ώστε να αντισταθμιστεί με την παγκόσμια ζήτηση» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της JLR στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Όπως και να έχει η Jaguar Land Rover θα έχει στο προσεχές μέλλον να αντιμετωπίσει και το Brexit, ενώ η ηλεκτρική i-Pace δεν φαίνεται μέχρι τώρα να έχει ανταποκριθεί στους στόχους πωλήσεων.