Γκραν Πρι Ουγγαρίας: Νίκη για Hamilton και την στρατηγική της Mercedes


Mετά από διάφορες αστοχίες σε προηγούμενους αγώνες, η στρατηγική της Mercedes δούλεψε ιδανικά στην Ουγγαρία, χαρίζοντας μια σχετικά άνετη νίκη στον Ηamilton.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/7/2018

Ο αγώνας στην δύσκολη και χωρίς ευκαιρίες για προσπέρασμα πίστα της Ουγγαρίας μάλλον κρίθηκε στις χθεσινές κατακακτήριες δοκιμές με την pole position του Hamilton να του έχει δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρωτιά. Προβάδισμα που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, και με την σωστή στρατηγική της ομάδας, κατάφερε να πάρει μία μάλλον εύκολη νίκη, την 67η στην καριέρα του, και να μεγαλώσει την διαφορά του από τον Vettel πριν την καλοκαιρινή διακοπή του πρωταθλήματος.

Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη, μεταξύ των Bottas, Vettel και -εν μέρει- του Raikkonen, με τους τελευταίους δέκα γύρους να είναι ιδιαίτερα έντονοι από πλευράς θεάματος.Ο Bottas είχε σημαντικό πρόβλημα με τα ελαστικά του και προσπάθησε να κρατηθεί στην δεύτερη θέση. Στον 65ο γύρο ο Vettel έκανε την προσπάθειά του να περάσει τον Bottas, όμως ο Φινλανδός έπεσε στο πίσω μέρος του Vettel, χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές στην Ferrari. 

Μετά από αυτό το περιστατικό ο αγώνας πια είχε πάρει την οριστική του μορφή, με τον Vettel να τερματίζει στην δεύτερη θέση και στην τρίτη να βρίσκεται ο Raikkonen. To τραυματισμένο αυτοκίνητο του Bottas δημιούργησε προβλήματα και στον εξαιρετικό Ricciardo, ο οποίος πάνω στην φάση της προσπέρασης είδε τον Φινλανδό να πέφτει επάνω του  και να προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στο μονοθέσιο της Red Bull.

Πάντως στον τελευταίο γύρο ο Ricciardo κατάφερε να περάσει τον Bottas και να πάρει μία επική τέταρτη θέση. Την δεκάδα έκλεισαν οι Bottas, Gasly, Magnussen ,Alonso, Sainz, Grosjean. Στην βαθμολογία προηγείται ο Hamilton με 213 βαθμούς ακολουθούμενος από τον Vettel με  189 βαθμούς. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών προηγείται η Ferrari με 345 βαθμούς και πολύ κοντά η Ferrari με 335 βαθμούς. Επόμενος αγώνας στο Spa στο Bέλγιο.