H απάντηση της Seat για την ανάκληση των Ibiza και Αrona


Η SEAT επιβεβαίωσε ένα τεχνικό θέμα στα νέα Ibiza (μοντέλα 2017 και 2018) και Arona με τις πίσω ζώνες ασφαλείας.

  • 14/5/2018

Υπάρχει η πιθανότητα σε σπάνιες περιπτώσεις (π.χ. αιφνίδια αλλαγή λωρίδας με πέντε επιβάτες στην καμπίνα) και όταν το πίσω κεντρικό και πίσω αριστερό κάθισμα είναι ταυτόχρονα κατειλημμένα, η αριστερή ζώνη ασφαλείας να απελευθερωθεί ακούσια. Στη SEAT η ασφάλεια παραμένει βασική προτεραιότητα και η μάρκα έχει ήδη αναγνωρίσει μία τεχνική λύση η οποία θα αποτρέπει αυτό να συμβεί. 

Τα νέα SEAT Ibiza και Arona έχουν νόμιμη έγκριση τύπου και είναι ασφαλή για οδήγηση. Ωστόσο η μάρκα συμβουλεύει τους πελάτες της να μην χρησιμοποιούν τη μεσαία πίσω θέση των νέων Ibiza και Arona μέχρι τα αυτοκίνητα να εξοπλιστούν με το επανασχεδιασμένο στήριγμα των πίσω ζωνών ασφαλείας. Η SEAT αυτή τη στιγμή απευθύνεται στις αρμόδιες αρχές για την τελική τους έγκριση ώστε να εφαρμοστεί η λύση, τόσο στα οχήματα που βρίσκονται ήδη στην αγορά όσο και στις μελλοντικές σειρές παραγωγής. 

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η SEAT θα ξεκινήσει μία καμπάνια ανάκλησης. Οι πελάτες θα λάβουν επιστολή προκειμένου να κανονίσουν την επίσκεψή τους σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών SEAT. Ο έλεγχος και η εφαρμογή της τεχνικής λύσης θα είναι εντελώς δωρεάν.