Η Aston Martin... πετάει με ένα νέο concept (video)


Η βρετανική εταιρία σχεδίαση ένα απίστευτο concept που δεν μοιάζει με κανένα άλλο όχημα και που άνετα θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε ταινία τύπου «scifi».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/7/2018

Οι Βρετανοί δημιουργούν υπέροχα τετράτροχα και ενίοτε αποτελούν πηγή έμπνευσης για ταχύπλοα και άλλες εκπληκτικές κατασκευές (όπως ένα υποβρύχιο πιο πρόσφατα). Αλλά αυτή η επινόηση ξεπερνά κάθε προηγούμενο και έχει να κάνει με την σύλληψη ενός πολυτελούς αεροσκάφους με δυνατότητα κάθετης προσγείωσης και απογείωσης (όπως τα γνωστά Harrier του βρετανικού ναυτικού).

Το Volante Vision Concept, όπως ονομάζεται, προέκυψε από την συνεργασία της Aston Martin με το Cranfield University και την Rolls-Royce που εξειδικεύεται και στους κινητήρες τζετ. Πρόκειται για ένα ιπτάμενο αυτόνομο ηλεκτροϋβριδικό μέσο που προσφέρει χώρο για τρεις επιβάτες και ουσιαστικά έχει τον ρόλο ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου. Το concept που βλέπετε παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Farnborough International Air Show.

«O πληθυσμός στα μεγάλα αστικά κέντρα αυξάνεται συνεχώς όπως και η κίνηση στους δρόμους δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα. Χρειάζονται εναλλακτικοί τρόποι κίνησης όπως τα εναέρια ταξίδια που θα είναι το μέλλον στις μεταφορές»  δήλωσε μεταξύ άλλων ο CEO της Aston Martin, ο Andy Palmer.