Η Aventador SVJ θα είναι το τελευταίο συμβατικό supercar της Lamborghini


Η Aventador SVJ κλείνει το κεφάλαιο των super cars της Lamborghini, μιας και η διάδοχός της θα είναι υβριδική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/7/2018

Η Aventador SVJ έχει ήδη αποκτήσει δημοσιότητα εξαιτίας του ρεκόρ που πέτυχε στο Nürburgring, όμως υπάρχει και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σύμφωνα με τον Maurizio Reggiani, τον επικεφαλής του τμήματος R&D της ιταλικής εταιρεία και όπως είπε σε συνέντευξή του στο βρετανικό TopGear αυτή θα είναι η τελευταία φορά που o κλασικός V12 της μάρκας θα εμφανιστεί μόνος του. Ο V12 των 6.500 cc που για την περίσταση έχει φτάσει τα 770 PS.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως η Aventador SVJ θα είναι το τελευταίο συμβατικό supercar αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει η Lamborghini, μιας και όσα θα ακολουθήσουν θα έχουν κάποια μορφή ηλεκτρικής υποβοήθησης. Τι θα σημαίνει αυτό στην πράξη για το διάδοχό της δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί.

Το βέβαιο είναι πως η απόδοση σε σχέση με τους 770 της Super Veloce Jota θα είναι ακόμα πιο υψηλή και οι επιδόσεις ακόμα πιο εντυπωσιακές. Το δύσκολο στην περίπτωση αυτή και μιας και πιθανότατα μιλάμε για κάποιους είδους υβριδική υποβοήθηση είναι πως θα προκύψει ο χώρος για μια έστω και μικρή μπαταρία και πως θα συγκρατηθεί το βάρος.