H BMW δοκιμάζει τη νέα X5 κάτω από όλες τις συνθήκες (video)


​Η πρεμιέρα της νέας γενιάς της X5 βρίσκεται μόνο μερικούς μήνες μακριά, καθώς θα δώσει το παρόν, εκτός απροόπτου, στην έκθεση στο Παρίσι στις αρχές Οκτωβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/5/2018

Λογικά λοιπόν η BMW δοκιμάζει το διάδοχο του μέχρι τώρα μεγαλύτερου SUV της -ας μην ξεχνάμε πως στο άμεσο μέλλον θα προκύψει και η ναυαρχίδα X7- εντατικά ανά τον κόσμο. Από τη ζέστη της Αφρικής μέχρι τους πάγους της Βόρειας Ευρώπης και από τη σκόνη της ερήμου σε κακοτράχαλα βουνά. Και όλα αυτά προκειμένου να γίνουν οι τελευταίες ρυθμίσεις και όλοι οι έλεγχοι προκειμένου να πάντα να είναι στην εντέλεια. 

Από το βίντεο που ακολουθεί αλλά και από τις φωτογραφίες αυτό που προσέχει κανείς είναι τα πολύ μεγάλα «νεφρά» της μάσκας. Μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά, ενώ γενικά φαίνεται πως οι γραμμές του αμαξώματος δεν έχουν αλλάξει ριζικά σε σχέση με την τρέχουσα γενιά. Ίσως να είναι λίγο πιο γωνιώδες.

Η βάση είναι το πλαίσιο CLAR που χρησιμοποιείται ήδη τόσο στη σειρά 5 όσο και στην 7, ενώ πιθανότατα το μεταξόνιο θα είναι πιο μεγάλο, γεγονός που θα ευνοεί και τους χώρους. Οι κινητήρες κατά πάσα πιθανότατα δεν θα διαφοροποιούνται πολύ από την τρέχουσα γκάμα. Έτσι οι diesel θα ξεκινούν από τα 2.000 cc, ενώ το ίδιο θα ισχύει μάλλον και για αυτές της βενζίνης. Φυσικά δεν θα απουσιάζει ούτε η υβριδική.