Η BMW ετοιμάζει και... υβριδική έκδοση της M5!


Η υβριδική τεχνολογία φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα ακόμα και σε σπορ μοντέλα όπως η BMW M5 η οποία πολύ πιθανόν να υιοθετήσει ένα τέτοιο σύστημα κίνησης. 

  • 10/12/2017


Η νέα Μ5 η οποία μπορεί να μην έχει ξεκινήσει ακόμα να παραδίδεται στους ιδιοκτήτες της αλλά έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τα τεχνικά της στοιχεία, φαίνεται ότι δεν θα μείνει στην απλή έκδοση και στην λίγο πιο σπορτίφ με τα χαρακτηριστικά Competition Pack. Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανική εταιρία ετοιμάζει πυρετωδώς και μία υβριδική έκδοση του μεγάλου σπορ σεντάν της.

Προς το παρόν οι πληροφορίες που προέρχονται μέσα από το εργοστάσιο δεν έχουν κάποια ακριβή τεχνικά στοιχεία, και αν θα πρόκειται για μία plug-in υβριδική διάταξη η οποία μάλλον είναι και η πιο πρόσφορη αν κρίνουμε από τα άλλα μοντέλα της εταιρίας. Επίσης το πιθανότερο είναι να πρόκειται για ένα ήπιο υβριδικό σύστημα με στόχο την υποβοήθηση του θερμικού κινητήρα, κάτι που πλέον έχει αρχίσει να γίνεται τάση σε όλο και περισσότερα αυτοκίνητα. 

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ματαίωση μιας σκληροπυρηνικής έκδοσης CSL της M2, αφήνοντας χώρο μόνο για μία έκδοση με τα χαρακτηριστικά Competition η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη χρονιά, πιθανότατα στις αρχές του καλοκαιριού, και ίσως αντικαταστήσει την "κανονική" Μ2. Ίσως στο μέλλον να υπάρξει και μία M2 CS αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο αυτή την στιγμή.

Οι πληροφορίες έρχονται λίγες ημέρες μετά την είδηση ότι η BMW σχεδιάζει να βγάλει στην παραγωγή 26 νέα ή αναβαθμισμένα μοντέλα της σειράς "Μ" μέχρι το τέλος του 2020. Θα είναι τουλάχιστον 11 μοντέλα καθαρά της σειράς Μ, μεταξύ των οποίων η Χ3 Μ, Χ4 Μ και M8. Ενώ περίπου 15 ακόμα θα ανήκουν στις εκδόσεις M Performance, ανάμεσά τους και εκδόσεις των νέων Χ2 και Χ7.