H BMW "πατάει γκάζι" για εκδόσεις Hybrid M


Παρόλο που η τωρινή υβριδική τεχνολογία δεν είναι ιδανική για εκδόσεις M η BMW παραδέχεται πως θα πρέπει να την υιοθετήσει στις επόμενες γενιές…

  • 22/11/2017

Μάλιστα το M-Division δοκιμάζει ήδη στους δρόμους πρωτότυπα μοντέλα με υβριδοποιημένες διατάξεις όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ειδικού τμήματος επιδόσεων Dirk Hacker σε συνέντευξή του στο βρετανικό Τύπο.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανάγκη και την τάση για υβριδοποίηση και είναι αλήθεια πως δουλεύουμε ήδη πάνω σε αυτή την τεχνολογία και κατεύθυνση» είπε μεταξύ άλλων ο Hacker. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του M-Division στην BMW είπε πως δεν υπάρχει ακόμη η τελική απόφαση για το τελικό layout, καθώς έχουν να αντιμετωπιστούν διάφορα θέματα, όπως το βάρος και φυσικά η απόδοση των μπαταριών.

Οι αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων είναι ένας μοχλός πίεσης που ωθεί αναπόφευκτα προς την υβριδοποίηση, αλλά το να προσθέτεις κιλά σε σπορ αυτοκίνητα είναι κάτι που κανείς δεν θέλει. Από την άλλη, η υιοθέτηση υβριδικής τεχνολογίας (που μπορεί να έρθει μέσω από ηλεκτρικά turbo, ηλεκτροκινητήρες σε ρόλο boost κ.α.) μπορεί να διανοίξει νέες προοπτικές και λύσεις για τους μηχανικούς της BMW (και όχι μόνο). Όλα αυτά σε βάθος χρόνου, αφού μια BMW Μ με υβριδική τεχνολογία δεν πρόκειται να δούμε πριν το 2020.