Η ΒΜW προχωρά σε σημαντικές αλλαγές λόγω WLTP


H εφαρμογή του WLTP επιφέρει τελικά μάλλον περισσότερες αλλαγές από αυτές που περίμεναν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/5/2018

Ο νέος κύκλος μετρήσεων WLTP αναγκάζει σχεδόν όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες είτε να διακόψουν μόνιμα ή παροδικά την παραγωγή κάποιων μοντέλων τους -στην Porsche π.χ. ισχύει για όλα της τα μοντέλα- είτε να προχωρήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές. Οι οποίες θα τα βελτιώσουν σε ότι αφορά την κατανάλωσή τους και τις εκπομπές ρύπων τους.

Η BMW π.χ. θα διακόψει την παραγωγή της M3 -αντίθετα η Μ4 θα συνεχίσει κανονικά- ενώ προχωρά σε αλλαγές σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της. Έτσι το φίλτρο σωματιδίων θα είναι στάνταρ σε όλες τις BMW με κινητήρες βενζίνης αλλά και στα plug-in υβριδικά, ενώ όλες οι πετρελαιοκίνητες θα έχουν καταλύτη SCR με πρόσθετο AdBlue.

Παράλληλα πολλές εκδόσεις θα έχουν πλέον στάνταρ το πολύ καλό κιβώτιο των 8 σχέσεων της μάρκας. Εκδόσεις όπως η 120i, τόσο στην τρίθυρη όσο και στην πεντάθυρη έκδοσή της, καθώς και επιπλέον 8 συνολικά εκδόσεις της σειράς 3 με τον κινητήρα βενζίνης των 2.000 cc -στην εκδοχή του με τα 184 και με τα 252 PS- και τον εξακύλινδρο των 3.000 cc με τα 326 PS. Το ίδιο ισχύει και για 6 εκδόσεις της σειράς 4 και για τις 520d (λιμουζίνα και station wagon).